Gezond eten blijft een uitdaging
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Gezond eten blijft een uitdaging

  • 24 januari 2020

Gezonder eten is bij veel mensen niet alleen nog maar een goed voornemen, steeds vaker wordt de start van het nieuwe jaar gezien als de draad weer oppakken. Voor een groot deel van de Nederlanders is gezonder eten aan de orde van de dag, al is dit niet altijd even makkelijk, zeker voor gezinnen met kinderen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Gezonder Eten’ van Albert Heijn, uitgevoerd door Blauw Research.

Gezinnen vinden het moeilijker

Zes op de tien ouders vindt het lastig om hun kinderen gezond te laten eten. Zo geef 33% aan dat hun kind meer wordt verleid door ongezond eten dan door gezond eten. Een kwart mist inspiratie om hun kinderen gezond te laten eten. En voor 20% zit het probleem in de prijs: gezond eten is volgens hen duurder.

Onduidelijkheid over dagelijkse hoeveelheden

Twee op de vijf respondenten geeft aan dat zij zeker wel aan hun dagelijkse hoeveelheid groente komen. Hetzelfde aantal respondenten twijfelt erover en 20% zegt zeker niet genoeg groente te eten. Daarnaast wist slechts een kwart van de respondenten de juiste dagelijkse hoeveelheid groente, namelijk 250 gram. Bijna de helft van de ondervraagden denkt dat dit 200 gram is.

Klik hier voor het volledige onderzoek

Bron: © Albert Heijn