Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
De rechtbank heeft geoordeeld dat verschillende vleeswaren niet langer als vleesproduct maar als vleesbereiding worden aangemerkt. Dat heeft als gevolg dat er geen nitrietzout meer toegestaan is in filet americain. Er is met de NVWA een overgangstermijn afgesproken om, indien nodig, de receptuur aan te passen, deze verloopt op 1 oktober 2021.
De conclusie van de uitspraak is dat op basis van het productieproces en het eindproduct vastgesteld wordt of een product een vleesbereiding of een vleesproduct is. Het malen van vlees en het toevoegen van een saus voldoet aan de definitie van een vleesbereiding en is geen verwerkingsstap die kan leiden tot een vleesproduct. Dit betekent dat producten die uit dit (deel)proces ontstaan, zoals filet americain en ossenworst, als vleesbereiding worden gezien. De additievenwetgeving staat voor deze producten een beperkt aantal additieven toe. Nitriet(zout) is bijvoorbeeld niet toegestaan in deze vleesbereidingen. Clean label additieven, zoals citrus en bieten-extracten, die een alternatief kunnen bieden, zijn niet toegestaan in vleesbereidingen en vleesproducten.
Bron: KNS
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec