GEA lanceert Smart Sealing System
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

GEA lanceert Smart Sealing System

  • 15 november 2022

De gerenommeerde GEA SmartPacker CX en SX400 verticale verpakkingsmachines, kunnen nu uitgerust worden met het innovatieve “Smart Sealing System”. Dit systeem maakt gebruik van gecoate sealstrips i.p.v. Teflon tape, waardoor het een aanzienlijk langere levensduur heeft en moeiteloos tot 1 miljoen zakken sluit zonder vervanging. Dit biedt vele voordelen: maximalisering van de productiviteit, minder stilstand, verlaging van de total cost of ownership (TCO) en verbetering van de verpakkingskwaliteit.

Het GEA Smart Sealing System is ontworpen voor pillow- en gussetzakken met diepgevroren groenten, fruit, aardappelproducten, vlees, vleesalternatieven, vis en zeevruchten. Het systeem is ontwikkeld voor flexibel gebruik met PE mono materialen, laminaten, inclusief recyclebare materiaalstructuren zoals BOPE, MDOPE, laminaten op basis van PP en papierlaminaten.

Het Smart Sealing System zorgt voor een betrouwbaardere verzegeling van de zak met het ingebouwde product in seal-detectiesysteem. Het elimineert de mogelijkheid van open verpakkingen en voorkomt tevens het sealen van de zak wanneer voedsel wordt gedetecteerd in het sealgebied. Lekkende verpakkingen en schade aan het mes worden zo vermeden. Het resultaat: lagere kosten en een hogere productiviteit.

Daarnaast is de druk die door het Smart Sealing System op elke seal wordt uitgeoefend verhoogd en de koeltijd van de geproduceerde seal voor elke cyclus verkort. Het resultaat is een hogere capaciteit en een verhoging van de machine-output tot 20%. Al met al zijn hiermee de “overall equipment efficiency” (OEE), sealconsistentie en verpakkingskwaliteit verhoogd.

Bekijk de brochure voor meer informatie of mail naar [email protected]

Bron: GEA