Foodvalley NL ontvangt €800.000 subsidie voor stimuleren van gezonder voedsel
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Foodvalley krijgt €800.000 voor stimuleren gezond voedsel

  • 11 juli 2023

Het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een subsidie van 800.000 euro toegekend aan Foodvalley NL's Healthier Food - Innovate for Good Community. Dit initiatief is gericht op het verbeteren van de toegankelijkheid van voedsel dat de gezondheid bevordert en ondervoeding bestrijdt.

De subsidie toont de steun van de Nederlandse overheid voor het creëren van levensvatbare bedrijven en modellen die werken aan een gezondere voedselomgeving, waardoor gezonde keuzes makkelijker worden.

Foodvalley brengt het innovatie-ecosysteem in kaart en identificeert barrières voor het creëren van een gezondere voedselomgeving, waarbij aspecten als zout, suiker, vet en vezelgehalte in overeenstemming worden gebracht met nationale en internationale aanbevelingen.

De Healthier Food - Innovate for Good Community zal belangrijke spelers uit verschillende sectoren samenbrengen, waaronder start-ups, bedrijven, retailers, fabrikanten, non-profitorganisaties, kennisinstellingen en investeerders. Door middel van collectieve actie zal de community initiatieven, processen en producten leiden die een gezonder assortiment stimuleren.

De eerste internationale partnerinitiatieven van de Healthier Food - Innovate for Good Community zijn gepland voor eind 2023 en begin 2024, als onderdeel van Foodvalley's Food & Health Innovation Field.

Foodvalley.nl

Bron: Foodvalley