Automatica 2023
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Automatica 2023

  • 10 juli 2023

De Automatica, gehouden in München van 27 tot 30 juni 2023, toonde de oplossingen die automatisering en robotica bieden voor de veranderende werkomgevingen en samenleving. Het evenement beleefde een succesvolle comeback met 40.000 bezoekers uit 88 landen en 650 exposanten uit 34 landen. De co-locatie van Automatica met LASER World of PHOTONICS en World of QUANTUM voegde een aanzienlijke waarde toe aan de deelnemers.

De Managing Directors van Messe München spraken hun positieve conclusie uit en benadrukten de innovatieve kracht van Automatica en de visionaire oplossingen die de deelnemende bedrijven presenteerden om uitdagingen zoals het tekort aan geschoolde arbeidskrachten aan te pakken. De samenwerking met LASER World of PHOTONICS en World of QUANTUM versterkte ook de rol van München als toonaangevend technologisch centrum.

Uitstekend tot goed

Exposanten gaven uitstekende feedback: 94 procent beoordeelde de beurs als uitstekend tot goed. Ze waardeerden de kwaliteit van de bezoekers en de toename van het aantal nieuwe klanten. Verschillende exposanten, zoals VDMA Robotics + Automation, HAHN Automation, ZEISS Industrial Quality Solutions en ABB Robotics, spraken hun tevredenheid uit over het evenement en benadrukten het belang van Automatica als 's werelds toonaangevende beurs voor robotica en automatisering.

De beurs trok bezoekers uit verschillende landen, met Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Tsjechië, Zuid-Korea, China, Polen, Nederland, Slovenië en de VS in de top tien van bezoekerslanden. De bezoekers beoordeelden de beurs zeer goed: 98 procent gaf de beurs een uitstekende tot goede beoordeling. Ze prezen de aanwezigheid van marktleiders en erkenden de leidende rol van Automatica. Een meerderheid van de bezoekers toonde zich optimistisch over de toekomst en verwachtte dat het belang van Automatica verder zou toenemen.

Robotica en AI

De tentoonstelling richtte zich op de belangrijkste trends in de industrie en benadrukte de positieve rol van robots bij het aanpakken van tekorten aan vaardigheden en hun potentieel om de CO2-uitstoot in de productie te verminderen. Kunstmatige intelligentie was een ander dominant onderwerp en toonde de snelle ontwikkelingen op dit gebied en hun invloed op automatisering. 

De volgende Automatica vindt plaats van 24 tot 27 juni 2025. 

Kijk voor meer informatie over de beurs op: Automatica.


Bron: ©Messe München GmbH/Holger Rauner