Foodvalley: €2 miljoen aan subsidies voor MKB in agrifood
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Foodvalley: €2 miljoen aan subsidies voor MKB in agrifood

  • 17 oktober 2024

MKB-bedrijven in de agrifood sector kunnen tot 2026 gebruikmaken van een nieuw voucherprogramma, aangeboden door Foodvalley. Dit programma biedt financiële steun aan bedrijven die innovatieve producten en processen willen ontwikkelen en opschalen binnen de provincies Gelderland en Utrecht. In totaal is er € 2 miljoen beschikbaar, waarbij elk project tot 50% van de totale kosten vergoed kan krijgen, met een maximum van € 50.000.

Ondersteuning van innovatie voor het MKB

Het voucherprogramma geeft MKB-bedrijven toegang tot faciliteiten en kennis die normaal gesproken buiten bereik liggen. Hierdoor kunnen projecten sneller worden ontwikkeld en opgeschaald, terwijl financiële risico's worden verminderd. Bedrijven kunnen zich richten op baanbrekende innovaties zonder de last van hoge kosten en risico’s, wat hen een concurrentievoordeel biedt.

Stimulans voor regionale groei

Door bedrijven te verbinden met faciliteiten in Gelderland en Utrecht, draagt de subsidie bij aan de economische ontwikkeling van deze regio’s. Dit sterke netwerk opent ook mogelijkheden voor toekomstige samenwerkingen en verdere groei. De voorwaarden zijn toegankelijk gehouden om zoveel mogelijk bedrijven in aanmerking te laten komen voor deze steun.

Bedrijven kunnen vanaf hun voorstel indienen, mits ze voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het MKB bedrijf moet zijn opgericht en geregistreerd om zaken te doen in Nederland en/of de EU
  • De inovatie faciliteiten waar gebruik van wordt gemaakt moeten gevestigd zijn in de provincies Gelderland of Utrecht
  • 50% van de projectkosten moet direct worden toegerekend aan het gebruik van een gedeelde testfaciliteit inclusief de expertise en het operationele personeel dat nodig is voor de uitvoering van het voorgestelde project

Foodvalley.nl

Bron: Foodvalley