Bonduelle doneert duizenden boontjes aan voedselbanken
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Bonduelle doneert duizenden boontjes aan voedsel­banken

  • 16 oktober 2024

Tijdens de Week van de Voedselbank zet Bonduelle Nederland zich in om voedselonzekerheid tegen te gaan. Het bedrijf doneert duizenden blikken edamame boontjes aan voedselbanken in het hele land, om kwetsbare huishoudens van voedzame maaltijden te voorzien. Deze actie sluit aan bij de missie van Bonduelle om gezonde voeding toegankelijk te maken voor iedereen.

Bonduelle viert B Corp-status met donatie

Bonduelle Nederland behaalde onlangs de B Corp-certificering, een erkenning voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Om dit te vieren, besloot het bedrijf een donatie te doen aan de voedselbanken. “Dit bijzondere moment willen we graag delen met de samenleving door iets terug te geven,” zegt Ilonka Audenaerde, General Manager van Bonduelle Noord-Europa. De blikken boontjes werden symbolisch gepresenteerd in de vorm van een taart, wat de feestelijke sfeer benadrukte.

Steun in moeilijke tijden

De donatie komt op een cruciaal moment, nu steeds meer huishoudens afhankelijk worden van voedselbanken door de economische omstandigheden. De blikken boontjes zullen de komende weken door het hele land worden verspreid. Bonduelle benadrukt het belang van groenten en peulvruchten als onderdeel van een gezond voedingspatroon, en zet zich in om deze producten ook voor de meest kwetsbaren bereikbaar te maken.

bonduelle.com

Bron: Bonduelle