Foodprocessing
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Foodprocessing

  • 11 april 2017
  • Door: Saskia Stender

In de food kan veel fout gaan, dat weten we als geen ander. Nu zijn we weer in het nieuws door de slachterij in Tielt en worden slachterijen allemaal over één kam geschoren. Die invloeden van buitenaf; hoe kun je je daar nou tegen beschermen? Je hebt het zelf allemaal goed voor elkaar, maar moet toch in de verdediging.

Tijdens het event van Partners4Food is veel kennis gedeeld, dat kun je hiernaast lezen. Ik ben blij dat ik daar bij mocht zijn. Waar ik ook altijd van smul, zijn de verhalen die je  hoort tijdens de borrel. Ik heb weer van alles smakelijk tot mij genomen. 

Het verhaal van een productiebedrijf dat werd gehackt, maakte veel indruk op mij. Dan lig je zomaar een hele dag stil… Dramatisch. Alle systemen plat, je kunt nergens bij, de lijnen hangen stil en klanten kunnen niet worden beleverd. En: hoe bereik je dan die klanten? Alle telefoonnummers staan opgeslagen in het CRM-systeem, waar je dus niet bij kan. Met kunst en vliegwerk, veel handjes en de gelukkig voor de hack uitgedraaide orderbonnen, is de schade beperkt gebleven. De back-up was pas aan het eind van de dag helemaal teruggezet. Toen pas kon het bedrijf weer draaien.  

En dan kan het ook bij de consument nog fout gaan. Tijdens de wintersport wilde mijn Chinese schoonzusje haar biefstuk ‘well done’. Dat moet je niet tegen een Fransman zeggen. Die gruwelt daarvan, dat konden we duidelijk aan zijn gezicht aflezen. Mijn neef Maurice verwoordde het schitterend:
‘First you kill the cow and then you kill the meat’

Saskia Stender

Bron: © Vakblad Voedingsindustrie 2017