Fooditive wil Novel Food vergunning voor zoetstof
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Fooditive wil Novel Food vergunning voor zoetstof

  • 15 april 2022

Fooditive, een pionier in het ontwikkelen van plantaardige ingrediënten, maakt zich op voor een gamechanger in de industrie: een Novel Food vergunning van de European Food Safety Authority (EFSA) voor zijn zoetstof. Het Nederlandse bedrijf is van een concept naar bedrijf gegroeid, en maakt grote stappen. Gebaseerd op de overtuiging dat duurzaamheid meer is dan een trend, levert Fooditive innovatieve en natuurlijke ingrediënten aan producenten van voedingsmiddelen en dranken. 

Uniek proces

Het unieke proces van het bedrijf zorgt dat het is in staat een opmerkelijke zoetstof te ontwikkelen, gemaakt van reststromen van appels en peren. Het productieproces is verbeterd en opgeschaald van batch tot continue fermentatie, om te kunnen voldoen aan de grote vraag van de voedingsindustrie door tot 30.000 kilo zoetstof per week te produceren. Hiervoor wordt 83.000 kilo aan appels en peren ge-upcycled, een grondstof die wordt beschouwd als reststroom door sap producenten - of simpelweg "het lelijke fruit". 

Zoetstof – de eerste innovatieve doorbraak van Fooditive – leidde tot een plantaardig alternatief voor suiker. Door een succesvolle samenwerking aan te gaan met een productiepartner in Nederland hoopt het bedrijf met een grensverleggende stap de zoetstof in de markt te zetten. 

Onderzoek

Fooditive biedt de zoetstof al aan voor onderzoek en ontwikkelingsdoeleinden aan spelers in de voedingsindustrie om te bepalen in welke toepassingen hun zoetstof het beste presteert. Na drie jaar te leren, ontwikkelen en ondersteuning van de voedingsindustrie te hebben gekregen, gaat het bedrijf de zoetstof als 5-D-Keto-Fructose aanbieden bij de Novel Food-certificering van EFSA. 

Het Fooditive team is zich bewust van de uitdaging die ze te wachten staat, maar weet dat het doel, de EFSA-goedkeuring voor een uniek ingrediënt, vele voordelen met zich meebrengt. Investeerders, venture capitals, voedseladvocaten en consultants worden uitgenodigd om deel te nemen aan de reis van het bedrijf om deze game-changer op de markt te brengen.

Cision.com

Bron: Fooditive