Expositie ‘Verteerbaar’ toont dilemma’s rondom eiwittransitie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Expositie toont dilemma’s rondom eiwittransitie

  • 31 juli 2023

De tentoonstelling 'Verteerbaar' die het vraagstuk van de eiwittransitie belicht, is de komende periode te bezichtigen in kunsthal Artphy in Wessinghuizen (Groningen). Het centrale thema van de expositie is de huidige veranderingen in eiwitconsumptie en hoe deze door individuen worden ervaren en geïnterpreteerd.

Volgens de organisatoren tonen steeds meer mensen een voorkeur voor voedingsproducten afkomstig van plantaardige eiwitten. Veel van deze producten, met name die bonen bevatten, zijn echter afkomstig uit verre oorden zoals Zuid-Afrika. Dit stuit op weerstand bij een deel van de consumenten, die het liever zien dat deze producten lokaal geproduceerd worden.

Gedurende de tentoonstelling, die loopt van 5 augustus tot 22 oktober, zullen tien kunstenaars via hun kunstinstallaties de uitdagingen en observaties rond de eiwittransitie belichten. Deze kunstenaars, afkomstig uit diverse landen, bieden ieder een unieke kijk op de transitie. Daarnaast zullen verscheidene wetenschappers en kunstenaars workshops en lezingen verzorgen.

De kunstinstallaties raken verschillende facetten van de eiwittransitie, variërend van onderwerpen als schimmels, DNA-technologie en stikstofgebruik bij de Azteken en Maya's tot enzymen, etnografie en het belang van een gezonde bodem.

De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 4 augustus 2023 om 15:00 uur in Wessinghuizen.15:00 vindt de officiële opening van de expositie in Wessinghuizen plaats.

Veld-post.nl

Bron: Veld Post