EU-export varkensvlees 25% gedaald
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

EU-export varkensvlees 25% gedaald

  • 30 augustus 2022

De export van varkensvlees uit de EU is in de eerste zes maanden van 2022 met bijna 25 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Een flinke groei van de export naar onder andere Japan, Korea en de Filipijnen heeft de forse afname van de export naar China deels gecompenseerd.

Andere grootafnemers

Door de daling van de euro is varkensvlees uit de EU aantrekkelijker geworden voor andere Aziatische landen. Naar de andere grootafnemers van de EU, de Filipijnen, Japan en Zuid-Korea, nam de export dan ook flink toe. In percentage is de exportgroei naar Zuid-Korea met 65,5 procent het hoogst. 

In hoeveelheid is de exportstijging naar Japan met 45,4 procent het hoogst. De export naar de Filipijnen groeit met 36,8 procent. Daarmee blijven de Filipijnen het tweede belangrijkste exportland voor de EU.

Kleinere afnemers

Van de kleinere afnemers stijgt de afzet van varkensvlees naar Maleisië procentueel gezien het meest. De groei betreft 137. De stijging naar Taiwan is in hoeveelheid groter, maar procentueel met 127 procent nog net wat minder groot dan de toename naar Maleisië. Verder stijgt in hoeveelheid vooral de export naar Australië. Hierbij gaat het om een groei van bijna 73 procent.

Varkens.nl

Bron: Varkens.nl