Estrategy werkt aan transparantie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Estrategy werkt aan transparantie

  • 13 november 2018

De vraag van de consument naar de herkomst en authenticeit van de producten die hij eet en drinkt, leidt tot een enorme data-vraag: vanuit de producent naar zijn toeleveranciers én naar de retail/consument, en van retail/consument naar de producent. Estrategy ontwikkelde, als antwoord op die vraag, de ‘Foodtrack’-app.

De consument wil van alles weten over wat hij eet en drinkt: waar komt het product vandaan, waar en hoe is het geteeld (duurzaam, biologisch?), hoe werd het vervoerd,  hoelang ligt het al in het schap? Hij wil er bovendien op kunnen vertrouwen dat de gegevens die hij krijgt, juist zijn. Transparantie in de keten en de authenticiteit (denk aan teeltwijze, herkomst, verwerking, transport) van het product worden steeds belangrijker.

En is echter geen online- of socialmediatool dat inzicht geeft in deze data; noch voor gebruik in de keten (B2B), noch voor consumenten (C2B en B2C). Ook bestaat er in Nederland nog geen integraal blockchainsysteem waarin expliciet aandacht is voor transparantie in de integrale voedselketen.

Daarom heeft Estrategy de ‘Foodtrack’ app ontwikkeld. Deze applicatie maakt het mogelijk om alle data in de keten traceerbaar op te slaan én beschikbaar te maken. De app maakt gebruik van een decentrale verzameling van gegevens die in de keten onderling gekoppeld zijn, continu aangevuld kunnen worden, en altijd (online) beschikbaar zijn.

Samen met geïnteresseerde ketenpartners zal Estrategy een haalbaarheidsproject uitvoeren rond het thema ‘traceerbaarheid in de voedselketen: data in en data uit de blockchain’. Doel is het introduceren van een blockchainsysteem met relevante en transparante data, van producent tot consument en vice versa, voor diverse producten in de voedselketen. Estrategy hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendige voedingsketen. Ook willen ze de voedingsindustrie voorbereiden en meenemen in de mogelijkheden van blockchaintechnologie en laten zien wat de kansen ervan zijn voor hun business.

Ben jij actief in de food-productie en geïnteresseerd in deelname aan deze pilot? Neem dan voor meer informatie contact op met Estrategy.

www.estrategy.nl/blockchain

Bron: © Estrategy