ENOUGH produceert niet-dierlijke eiwitten in nieuwe fabriek
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

ENOUGH produceert niet-dierlijke eiwitten in nieuwe fabriek

  • 29 september 2022

ENOUGH opent vanaf oktober een productiefaciliteit in het Zeeuwse Sas van Gent waarmee extra capaciteit toe wordt gevoegd aan de eiwitmarkt. Eén jaar na de start van de bouw van de fabriek viert het voedseltechnologiebedrijf uit Glasgow (voorheen 3F BIO) de voltooiing van de bouwfase van een van 's werelds grootste eiwit producerende productielocaties. De fabriek produceert binnenkort duurzame niet-dierlijke eiwitbronnen. Met deze opschaling maakt het bedrijf een belangrijke stap in het proces van eiwittransitie. 

Samenwerking met Gargill

De productielocatie van 15.000 vierkante meter heeft een capaciteit om 10.000 ton per jaar te produceren. De productie start vanaf Q4 2022. De fabriek bevindt zich naast de Cargill-fabriek in Sas van Gent in Zeeland. De locatie en de samenwerking met Cargill zorgen voor de meest efficiënte aanvoer van grondstoffen en ondersteunen de zero-waste voordelen van het product. De plannen zijn om 60.000 ton te produceren in 2027. 

Fermentatie als methode om eiwitten te kweken 

ENOUGH kweekt ABUNDA® mycoproteïne door schimmels te fermenteren met behulp van hernieuwbare grondstoffen. Zo wordt een zo duurzaam mogelijke bron van voedseleiwitten gemaakt. De impact van het overschakelen van 1 miljoen ton dierlijke bronnen naar ABUNDA staat gelijk aan het vervangen van 5 miljoen koeien, of meer dan 1,2 miljard kippen, en het verminderen van meer dan 6 miljoen ton CO2-uitstoot of het planten van meer dan 30 miljoen bomen.

Enough-food.nl

Bron: ENOUGH