Eetbare coating voor snack komkommers
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eetbare coating voor snack komkommers

  • 28 februari 2022

Tegenwoordig vragen consumenten steeds meer om duurzame opties. Zo wordt van retailers verwacht dat ze het gebruik van plastic minimaliseren door naar alternatieven te kijken voor verpakkingen. Dit inspireerde Liquidseal en Rijk Zwaan om de handen ineen te slaan. De samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot de introductie van een eetbare coating op snackkomkommers. Deze innovatieve oplossing biedt een enorme kans om aan de hogere consumentenverwachtingen te voldoen door het verduurzamen van de AGF-categorie.

Eetbare coating op snackkomkommers

“We waren er al van op de hoogte dat Liquidseal een coating voor lange komkommers had ontwikkeld, en om die reden zochten we toenadering met hen om een soortgelijke oplossing voor snackkomkommers te bespreken. Dit resulteerde in de ontwikkeling van een eetbare coating voor snackkomkommers, wat een enorme stap richting een duurzamere toekomst is. Deze coating stelt ons in staat om onze partners een oplossing te bieden voor de stijgende consumentenvraag naar minder plastic verpakkingen. Onze partners kunnen nu stoppen met het gebruik van plastic verpakkingen voor snackkomkommers zonder concessies te doen aan de houdbaarheid”, aldus Heleen van Rijn-Wassenaar, Marketing Specialist Komkommer bij Rijk Zwaan.

Vervolgonderzoek naar oplossingen

Liquidseal streeft ernaar om op een innovatieve, duurzame en kosteneffectieve manier de levensduur van bederfelijke landbouwproducten te verlengen. Momenteel zijn hun coatings vooral gericht op bloemen en fruit met een oneetbare schil, maar ze onderzoeken continu de mogelijkheden voor eetbare coatings op andere fruit en groenten. Uiteindelijk is het doel om het gebruik van krimpfolie verpakkingen en krimpfolie te vervangen door eetbare coatings voor AGF te ontwikkelen.

Liquidseal.nl

Bron: Liquidseal