Eerste vegan kaas van Nederlandse bodem is een feit
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eerste vegan kaas van Nederlandse bodem is een feit

  • 17 december 2020

Bij Boermarke zijn ze er klaar voor! De eerste productie testen zijn gedaan en Boermarke gaat, zoals eerder aangekondigd, begin volgend jaar de eerste plantaardige alternatieven op traditionele kaas uitleveren in zowel Nederland als binnen Europa.

We zien op dit moment dat plantaardige kaas een overweldigende aandacht krijgt van de gevestigde merken. Dit biedt ons als private label producent ongekende kansen om in te spelen op de grote vraag vanuit de retail, industrie en foodservice naar private label plantaardige kaas. Dit past uitstekend binnen de strategische doelstelling van Boermarke om de grootste Nederlandse producent van volwaardige plantaardige zuivelalternatieven te zijn.

Na de succesvolle start in 2015 van plantaardige yoghurt zijn we direct van start gegaan met de ontwikkeling van plantaardige kaas. Dit heeft geresulteerd in een volledig aanbod van plantaardige kaasalternatieven. Boermarke is de eerste plantaardige kaasproducent van Nederland die op grote schaal harde en halfzachte plantaardige kaas alternatieven kan produceren, versnijden en verpakken. Hiervoor is er flink geïnvesteerd op zowel R&D als in de productiefaciliteiten. De productie van de plantaardige kaas vindt plaats in een hypermoderne fabriek voorzien van de meest moderne kook-, rasp-, en snijlijnen.

De uitdaging voor de komende jaren zijn o.a. kosten efficiënt produceren, innovatie naar (nog) betere producteigenschappen en nieuwe smaken. Kortom de meest innovatieve speler te zijn in de markt!

Naast de standaard neutrale smaken als Goudse, Cheddar, Feta en Parmezaanse, die inmiddels productie klaar zijn, hebben we ook de smaken: fenegriek, komijn, mosterd, tuinkruiden, bieslook, peterselie, pesto, brandnetelkaas als mogelijkheden. 

Dit uitgebreide assortiment geeft ons als de vegan innovator de voorsprong om zowel plakken, rasp, puntjes, stukken en blokjes te produceren en te verpakken. Daarnaast bieden we de industrie ook mogelijkheden als verpompbare kaas, blokjes voor bij een maaltijdsalade en rasp voor pizza’s en lasagnes.

www.boermarke.eu

Bron: Boermarke