Een zoete wereld zonder afval met zoetstof uit bananen
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Een zoete wereld zonder afval met zoetstof uit bananen

  • 21 januari 2021

Fooditive BV en Frutco AG gaan een partnerschap aan om de Fooditive® bananenzoetstoflijn naar Europa te brengen. De bananenzoetstoflijn is een installatie voor continue fermentatie die de nevenstromen van de bananenverwerking, maar ook van andere tropsiche vruchten verwerkt tot fruitextracten en zoetstoffen. De bedrijven willen met deze samenwerking een nieuwe zoete wereld creëren, een wereld die gezonder is en waarin efficiënt wordt omgegaan met hulpbronnen.

Bouw biodieselfabriek

Om het streven naar de bestrijding van de klimaatverandering verder te versterken en tot een meer circulaire economie te komen, bouwen de bedrijven een biodieselfabriek voor de verwerking van diverse soorten afval en restproducten waarmee alle reststromen van bananen en tropische vruchten kunnen worden verwerkt, waaronder bijproducten van de voedselverwerking, afval afkomstig van de voedselindustrie en non-food-gewassen die op marginale gronden worden verbouwd.

Duurzame toekomst

Het streven naar duurzaamheid en de belofte van Frutco AG om de wereld te voorzien van een duurzame plantaardige zoetstof zal leiden tot een betere gezondheid van ons allemaal en eliminatie van de CO2-uitstoot in de toeleveringsketen.

“Jaren geleden hebben we het ons als missie gesteld om in 2030 100% duurzaam te zijn om zo bij te dragen aan een betere wereld. Samen met Fooditive breiden we momenteel ons productassortiment uit en creëren we een nieuwe zoete wereld, een wereld die gezonder is en waarin efficiënt wordt omgegaan met hulpbronnen. We hebben er alle vertrouwen in dat dit project ons in staat zal stellen verdere mijlpalen te bereiken door ons te blijven inzetten voor het behoud van hulpbronnen, de bescherming van het milieu en een betere gezondheid van veel mensen.” Claudia Lauener Hofer COO, Frutco AG

“Met dit project zetten we in op een betere toekomst voor de wereld, een wereld waarin we alle soorten reststromen van groente en fruit gebruiken om het leven van mensen te verbeteren. Dit project samen met Frutco AG is een belofte om met de beste handelspartners een product te leveren dat voldoet aan de hoogste normen,” aldus Moayad Abushokhedim – CEO, Fooditive B.V.

Het project gaat in januari 2021 van start en de fabriek zal medio 2022 in gebruik genomen worden. 

Fooditive Group

Bron: Fooditive BV