Eat lunch or be lunch - Trendmagazine
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eat lunch or be lunch - Trendmagazine

  • 07 oktober 2019

Schaalvergroting, meer en meer efficiency, veeleisende transparantie, toenemende vraag naar duurzaamheid, noodzakelijke innovatie en onontkoombare digitalisering. Ga er maar aanstaan! De foodsector krijgt het allemaal tegelijkertijd op haar bordje. 10 professionals en specialisten vertellen over grote veranderingen in de Food- en IT-sector.

Wat komt er de komende tijd op de branche af en wat zijn de consequenties? Hoe anticiperen vooraanstaande foodbedrijven daar nu al op? Tien professionals en experts vertellen in het trendmagazine over grote veranderingen in de Food en IT sector. Visies  van producent, groothandel en retailer, en van wetenschappers, marktkenners en automatiseerders.

In navolging van het grootschalige onderzoek IT Food Forecast van 2018 over food & technologie, heeft Schouw Informatisering dit jaar het initiatief genomen om de rap naderende toekomst te verkennen. Daarbij lijkt er maar één route naar voren: ga mee in de veranderingen of je bent te laat. Het is een kwestie van serieuze innovatie, vergaande automatisering en digitalisering. Eten of gegeten worden, zo lijkt het. 

5 foodbedrijven aan het woord

Daarom gingen we in gesprek met vijf moderne foodbedrijven om te achterhalen hoe zij in dit veranderende speelveld hun hoofd boven water houden of zelfs floreren. Over hoe je techniek een stap verder brengt én het leuk blijft voor mensen om in jouw bedrijf te werken, zonder dat ze eentonige arbeid moeten verrichten. Jan den Hartog, Financieel Directeur Merba vertelt bijvoorbeeld dat er geen menselijke bakkers meer zijn bij het bedrijf. Van 2007 tot 2010 hebben ze hard gewerkt aan een nieuwe deegmakerij. “Maar het is wel een natuurproduct en het systeem moet het proces zo sturen dat de mens erbij geholpen wordt.” Hoe ze dat hebben opgelost, lees je in het trendmagazine. Ook sprak Schouw Informatisering met verschillende deskundigen over de trends en ontwikkelingen in de sector, onder andere van de Erasmus Universiteit, Microsoft en de Rabobank. 

Download het gratis trendmagazine!

www.foodware365.com/nl/trendmagazine/

Bron: © Schouw Informatisering