E-Piim, Royal A-ware en Interfood Group: Eerste Cheddar rolt van de band in Estland
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

E-Piim, Royal A-ware en Interfood Group: Eerste Cheddar rolt van de band in Estland

  • 01 september 2023

De gloednieuwe zuivelfabriek in Estland heeft zijn eerste Cheddar kaas geproduceerd na een uitgebreid traject van planning, ontwerp en bouw. Dit project is het resultaat van een samenwerking tussen E-Piim, Royal A-ware en Interfood Group die in 2021 besloten hun expertise te combineren. Terwijl Royal A-ware de verkoop van kaas uit de fabriek op zich neemt, verzorgt Interfood Group de distributie van weipoeder en boter. Met een medewerkerstotaal van ongeveer honderd mensen speelt de fabriek een belangrijke rol in de lokale werkgelegenheid.

Jaanus Murakas, de voorzitter van E-Piim, sprak zijn waardering uit voor de inzet van alle betrokkenen en de overwegend probleemloze realisatie van het project. Hij benadrukte de belangrijke rol van de partners, Royal A-ware en Interfood B.V., en het toegewijde team van E-Piim voor het welslagen van dit initiatief.

De directeur van de fabriek, Randel Veerits, belichtte de personele kant van de operatie. Hij gaf aan dat hoewel de helft van het benodigde personeel al geworven is, de zoektocht naar vakkundige medewerkers doorgaat. Hij schetste tevens de toekomstplannen voor de fabriek, waarbij er een gefaseerde uitbreiding van de productiecapaciteit gepland staat. De bedoeling is om de operatie 24 uur per dag te laten draaien met vier ploegen tegen het volgende jaar.

Bron: Royal A-Ware

Bron: ©