Distributie Source Technology via start up Taaas BV
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Distributie Source Technology via start up Taaas BV

  • 01 december 2020

Het Deens bedrijf Source Technology is de uitvinder van de PowerHeater™. Deze productielijn voor vleesvervangers en vlees maakt gebruik van indirect thermisch koken. Met de innovatieve procestechniek kan een vezelige textuur en een unieke bite en smaak worden gecreëerd. Met name de foodservicesector en levensmiddelmerken tonen interesse in de innovatie. De distributie ligt sinds kort bij Taaas (Taste as a service) BV, uit Kortrijk, België.

“Ik ben zeer verheugd, de verdere expansie van het distributienetwerk van Source Technology te mogen aankondigen, met de overeenkomst met Taaas BV in de Benelux. Hierdoor versterken we onze aanwezigheid en klantenservice in deze belangrijke markt. De voedingsindustrie in de Benelux is een voorloper als het gaat om het toepassen van innovatieve, duurzame technieken bij de productie van levensmiddelen”, zegt Kim Krintel, CEO van Source Technology.

Het PowerHeater™ proces is gebaseerd op de principes van het transfereren van mechanische energie en warmte in een vlees- of een plant-based emulsie, waardoor de eiwitten (en eventuele aanwezige koolhydraten) gaan coaguleren. Hierdoor is het mogelijk deze eenvoudige eiwitmengsels te transformeren in een driedimensionale vezelige structuur, zoals bij vlees.

Ole Oxboll, Sales Director bij Source Technology: “De Benelux heeft een van de snelst groeiende markten in de productie van getextureerde eiwitten. Eiwitten textureren met een PowerHeater™ duwt de ontwikkeling van nieuwe vegetarische en vegan producten naar een hoger niveau. En biedt productontwikkelaars van vlees en petfood nieuwe mogelijkheden.”

Piet Deceunynck, CEO bij Taaas BV: “Gezond en lekker eten, betaalbaar en goed voor de planeet staat bovenaan het verlanglijstje van de bewuste consument. De eiwittransitie verschuift de focus van vlees naar een plant-based voedingspatroon. Taaas BV wil productontwikkelaars kennis laten maken met de mogelijkheden van de PowerHeater™ en biedt hen de knowhow en uitrusting om de volgende generatie vleesvervangers, met een unieke bite en vezelstructuur te produceren.”

sourcetechnology.dk
[email protected]

Bron: Taaas BV