DSM en Neste gaan samen voor verduurzaming
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

DSM en Neste gaan samen voor verduurzaming

  • 30 november 2020

Royal DSM heeft aangekondigd dat zij een strategisch partnerschap zal aangaan met Neste om de productie van hoogwaardige polymeren mogelijk te maken. Dit stelt DSM en haar klanten in staat om de CO2-voetafdruk van hun eigen producten te verminderen en tegelijkertijd de industrie te ondersteunen bij de overgang naar een circulaire economie.

In de nieuwe strategische samenwerking gaat DSM Engineering Materials een aanzienlijk deel van de fossiele grondstoffen die tot nu toe zijn gebruikt voor de productie van zijn hoogwaardige polymeren vervangen door grondstoffen die zijn geproduceerd uit gerecyclede afvalkunststoffen en/of 100% biobased koolwaterstoffen. Op de korte termijn wil de samenwerking enkele duizenden tonnen fossiele grondstoffen voor de productie van polymeren vervangen door alternatieve, duurzame grondstoffen.

Neste produceert zijn biobased koolwaterstoffen volledig uit hernieuwbare grondstoffen, zoals afval en restoliën en -vetten. Voor de productie van grondstof op basis van afvalplastic richt Neste zich op kunststoffen die niet mechanisch kunnen worden gerecycled en die voorheen werden gebruikt voor verbranding en storting.

Doordat de producten van Neste een drop-in vervanger zijn voor veelgebruikte fossiele grondstoffen bij de productie van polymeren, zijn ze geschikt voor bestaande productie-infrastructuren en stelt het DSM in staat om met behulp van de bestaande processen duurzamere producten met een constante hoge kwaliteit te produceren.

De nieuwe strategische samenwerking onderstreept een sterke toewijding van beide partners om bij te dragen aan een circulaire economie door samen te werken in de hele waardeketen en door in te spelen op de toenemende vraag van de consument, de samenleving en de regelgevende instanties naar meer duurzame circulaire oplossingen.

dsm.com

Bron: DSM