Derde insect goedgekeurd als voedingsmiddel
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Derde insect goedgekeurd als voedings­middel

  • 14 februari 2022

Op 10 februari 2022 heeft de Europese Commissie een vergunning verleend voor het in de handel brengen van een derde insect, Acheta domesticus (huiskrekel), als levensmiddel.

Het nieuwe voedingsmiddel bestaat uit de bevroren, gedroogde en poedervorm van de huiskrekel. Het is bedoeld om als snack of als voedselingrediënt in een aantal levensmiddelen in de handel te worden gebracht.

De term "huiskrekel" verwijst naar de volwassen Acheta domesticus, een insectensoort die behoort tot de familie van de Gryllidae. 

Gele weelmorm

Daarnaast heeft de Commissie voor de tweede maal een vergunning verleend voor het in de handel brengen van bevroren, gedroogde en poedervormige larven van Tenebrio molitor (gele meelworm) als nieuw voedingsmiddel. De reden hiervoor is dat de vergunning in beide gevallen gekoppeld is aan de aanvragers op grond van de in de verordening betreffende nieuwe voedingsmiddelen opgenomen bepalingen inzake gegevensbescherming.

De vergunning voor huiskrekel geeft de aanvrager de mogelijkheid deze insectensoort onder bepaalde gebruiksvoorwaarden in de EU in de handel te brengen.

Bron: Europese Commissie

Bron: ©Nito103/Depositphotos.com