Column Saskia Stender: Inhaalslag vs overkill
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Column Saskia Stender: Inhaalslag vs overkill

  • 20 juni 2022
  • Door: Saskia Stender

De afgelopen weken hoor ik op de radio telkens weer dat mensen die normaal álle festivals aflopen nu keuzes moeten maken. Door alle lockdowns lijkt het wel of we in het tweede kwartaal van dit jaar alles moeten inhalen wat we de afgelopen twee jaar niet hebben kunnen organiseren. Dat geldt niet alleen voor festivals. Ook beurzen zitten dicht op elkaar, experience centers plannen de agenda’s vol, symposia en congressen zijn er weer volop, en dat geldt ook voor ons, voor de OSV. 

In april organiseerden we de waanzinnig druk bezochte voorjaarsbarbecue met 200 deelnemers, in mei een geslaagde golfdag en begin juni het bedrijfsbezoek bij GEA. De OSV Zomerbarbecue stond in de planning voor 22 juni. Je leest het goed: stond. Met pijn in het hart laten we deze barbecue niet doorgaan. Niet alleen heeft iedereen de agenda overvol, en rennen we keihard achter de feiten aan, het blijkt nu dat ook heel veel mensen eind juni al met vakantie zijn. Je weet immers maar nooit of corona (weer) roet in het eten gooit. Nu kun je nog weg en daar maken we met zijn allen dankbaar gebruik van. Uiteraard mijden we Schiphol, want anders ben je nog niet zeker van je vakantie!

Ik krijg voor de zomerbarbecue meer mailtjes retour en telefoontjes met: “sorry, maar ik kan er deze keer echt niet bij zijn, hoe jammer ik dat ook vind”, dan aanmeldingen. We gaan de 50 niet halen. Dat gaat ten koste van de kwaliteit van de barbecue, waar alles draait om lekker eten én uitgebreid netwerken. Dat laatste doel gaan we niet optimaal halen. Tijd dus voor bezinning en rust in de agenda. Een halve bijeenkomst willen we jullie niet aandoen, ik mezelf als organisator niet, laat staan de sponsor.

Na de zomer plannen we weer vol goede moed verder! Voor nu wens ik iedereen een fijne zomervakantie.

Saskia Stender

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2022