Cloetta's nieuwe elektrische fabriek in Roosendaal
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Cloetta's nieuwe elektrische fabriek in Roosendaal

  • 29 november 2023

In Roosendaal heeft de beslissing van snoepfabrikant Cloetta om hun nieuwe fabriek volledig elektrisch te laten draaien, voor opschudding gezorgd. De fabriek, onderdeel van het bekende merk van snoepgoederen zoals Red Band en Venco, is gevestigd op het bedrijventerrein De Meeten II. Deze keuze markeert een verandering ten opzichte van het oorspronkelijke plan om geleidelijk over te stappen van gas naar elektriciteit.

Elektriciteitsnet en milieu-uitdagingen

De overstap naar een elektrische operatie brengt verschillende praktische bezwaren met zich mee. Belangrijk is de bezorgdheid over de capaciteit van het lokale elektriciteitsnet, vooral gezien de mogelijke effecten op de buurtbewoners en andere bedrijven in de regio. De vraag is of het huidige netwerk de extra belasting aankan, vooral als andere bedrijven en bewoners vergelijkbare duurzame initiatieven willen ontplooien. Hoewel Cloetta de zorgen over het elektriciteitsnet erkent, blijft het bedrijf terughoudend over de specifieke uitdagingen en de haalbaarheid van hun plannen.

Vooruitzichten voor Cloetta's fabriek

De ontwikkelingen rondom de nieuwe fabriek van Cloetta in Roosendaal blijven in het oog springen. De fabriek heeft de potentie om een significante stap te zijn in de richting van meer milieuvriendelijke productieprocessen. Echter, de vragen over de technische en praktische haalbaarheid van het project blijven bestaan.

Lees het hele artikel

Bron: Cloetta