Brands Fish neemt Baarssen Fish Processing over
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Brands Fish neemt Baarssen Fish Processing over

  • 27 februari 2024

Brands Fish heeft Baarssen Fish Processing overgenomen. Deze stap, effectief vanaf 1 januari 2024, benadrukt een belangrijke ontwikkeling in de visverwerkingsbranche.

De oprichters van Brands Fish, Hendrik en Jan Brands, hebben een lange geschiedenis in de vissector. Voormalig zzp'ers in de zalmverwerking, hebben zij nu hun ambitie verwezenlijkt met de overname van een eigen productiebedrijf. Brands Fish was eerst gevestigd bij Urk Export, maar neemt nu de uitgebreide werkzaamheden van Baarssen Fish Processing over.

Baarssen, met ongeveer 150 medewerkers, staat bekend om zijn geavanceerde verwerkingsprocessen voor diverse vissoorten, vooral kabeljauw en platvis. Deze activiteiten blijven bestaan en worden zelfs uitgebreid onder de nieuwe leiding.

Nieuwe leiding, nieuwe naam

De leiding van het vernieuwde Brands Fish bestaat uit Marten Poelman, Hendrik Brands, Jan Brands en Gerrit Wakker. Poelman, voorheen directeur en mede-eigenaar van Baarssen, brengt veel ervaring mee. De naam Baarssen Fish Processing zal later dit jaar veranderen in Brands Fish, wat een frisse start markeert.

Gerrit Wakker, neef van de Brands-broers en nu toezichthouder bij Brands Fish, speelt een centrale rol in deze overname. Zijn achtergrond in de zalm- en kabeljauwkweek, en relaties met Noorse partners, waren cruciaal voor de overeenkomst. Hierdoor krijgt Brands Fish een sterkere marktpositie.

Focus op kabeljauw

Interessant is dat Brands Fish op Urk zich niet zal richten op zalmverwerking. Volgens Wakker is er op Urk al genoeg capaciteit voor zalm. In plaats daarvan zal de focus liggen op kabeljauw, een gebied waar Baarssen al plannen voor uitbreiding had. Deze beweging laat zien dat Brands Fish zich bewust is van de marktbehoeften en klaar is om een eigen plek in de visverwerkingsindustrie in te nemen.

Visserijnieuws.nl

Bron: Visserijnieuws