Bonduelle Nederland behaalt B Corp™-certificering
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Bonduelle Nederland behaalt B Corp™-certificering

  • 07 oktober 2024

Bonduelle, het wereldwijd toonaangevende groentemerk, heeft in Nederland de B Corp™-certificering behaald. Deze prestigieuze erkenning is een bevestiging van de inspanningen die het bedrijf levert op het gebied van duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Hiermee toont Bonduelle aan dat het bedrijf zich inzet voor een betere wereld, niet alleen door zijn producten, maar ook door een bewuste bedrijfsvoering.

Strenge eisen voor certificering

De B Corp™-certificering wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van sociale en milieuprestaties. Bonduelle Nederland doorliep een uitgebreide evaluatie die onder andere de impact op het milieu, de medewerkers en de gemeenschap beoordeelde. Niet alleen in Nederland, maar ook in landen zoals Frankrijk, Denemarken en Duitsland heeft Bonduelle deze certificering verkregen. Hierdoor valt nu 80% van de wereldwijde omzet van Bonduelle onder de B Corp™-standaard.

Duurzame initiatieven en doelen

Om deze certificering te behalen, heeft Bonduelle belangrijke stappen gezet. Zo is het bedrijf actief betrokken bij de promotie van plantaardige voeding en de versnelling van regeneratieve landbouw. Met de oprichting van de Bonduelle Farm Academy ondersteunt het bedrijf zijn partners bij deze omschakeling. Het doel is dat tegen 2030, 80% van de partner-telers regeneratieve landbouw toepast. Daarnaast werkt Bonduelle aan het verhogen van de betrokkenheid van haar medewerkers, met als ambitie om in 2025 een betrokkenheidspercentage van 75% te bereiken.

Bonduelle.com

Bron: Bonduelle