Albron versterkt positie in foodservice met overname van Hutten
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Albron versterkt marktpo­sitie met overname van Hutten

  • 15 oktober 2024

Albron wil zijn positie in de foodservice verder versterken door Hutten B.V. over te nemen. Voor eigenaar Bob Hutten is Albron een logische keuze: “Ik was op zoek naar een betekenisvolle organisatie die het unieke gedachtegoed van Hutten kan voortzetten. Mijn dochters hebben aangegeven het bedrijf niet te willen overnemen. Albron en Hutten hebben een vergelijkbare bedrijfscultuur en idealen. Daar hebben we elkaar in gevonden. Bovendien is het een plek waar onze samenwerkers zich zeker thuis zullen voelen.”  

Voor Albron sluit de overname aan bij de bredere ambitie om sociale en duurzame impact te vergroten. Jan Willem Hilbron, Algemeen Directeur van Albron, benadrukt dat de krachtenbundeling hen in staat stelt om samen meer impact te maken: “Albron en Hutten hebben het hart op de juiste plek. Ons vertrekpunt is hetzelfde: bij alles wat we doen, willen we dat iedereen er beter van wordt. We verwelkomen de collega's van Hutten van harte. Want ik ben ervan overtuigd dat we samen nog meer impact kunnen maken.” 

Samen meer impact

De samenwerking tussen beide organisaties is gebaseerd op hun gedeelde missie om maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzame groei te realiseren. Albron, opgericht in 1899, is Nederlands oudste steward-owned organisatie en zet zich in voor missiegedreven ondernemerschap. Hutten heeft al 95 jaar een betekenisvolle rol in de foodservice, met een sterke focus op duurzaamheid, gezondheid en sociale gelijkheid. Door deze krachten te bundelen verwachten ze hun maatschappelijke impact te vergroten. Initiatieven als de Sign Language Coffee Bar en De Verspillingsfabriek blijven voortbestaan en dragen bij aan een duurzame toekomst en sociale inclusie. Medewerkers van beide organisaties behouden continuïteit en kunnen rekenen op nieuwe ontwikkelingskansen binnen de gezamenlijke organisatie.

Albron en Hutten vullen elkaar goed aan. Albron heeft ervaring in de exploitatie van horecaconcepten en -merken in de leisurebranche, terwijl Hutten bekendstaat om zijn culinaire en creatieve benadering van catering, met een eigen ambachtelijke keuken. Door de overname worden Hutten’s merken, zoals Hutten food & design en House of Inclusion, behouden en kan Albron zijn dienstverlening verbreden.

Met de missie om 250.000 gasten te voorzien van gezond, lekker en betaalbaar eten, ziet Albron deze overname als een stap om haar maatschappelijke waarde te vergroten. Door toegang te krijgen tot Hutten’s netwerk van duurzame boeren en de productiecapaciteit van het Hutten Culinair Centrum, kan Albron haar aanbod versterken in kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.

www.albron.nl

Bron: ©Albron