Bizerba en Sismatec presenteren groots
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Bizerba en Sismatec presenteren groots

  • 12 oktober 2020

Begin oktober 2020 hebben Sismatec en Bizerba een gezamenlijk live event georganiseerd in de industriehallen van ‘DeFabrique’ te Utrecht. Er werd rekening gehouden met de strenge coronamaatregelen; per dag waren er 4 tijdsblokken waarbinnen producenten uit de voedingsmiddelenindustrie zich konden inschrijven. Maximaal 30 personen per tijdsblok. Ondanks alle maatregelen was de interesse groot en waren veel mensen getuige van de wereldprimeurs van beide bedrijven.

Wereldprimeurs

Bizerba introduceerde de CleanCut®, een innovatieve en zeer snelle etiketteer- en printmachine voor C- en D-labels. CleanCut verwijst naar de manier van afsnijden, waarbij er geen lijmlaag achterblijft op het snijmes en er daardoor een schone cut ontstaat. Door toepassen van Bizerba’s Linerless labels op de CleanCut machine, heeft de klant veel minder afval en kan er duurzamer, groener en economischer geproduceerd worden. Op deze manier biedt Bizerba een all-in-one oplossing uit eigen huis!

Sismatec introduceerde de, volledig in eigen huis ontwikkelde, watersnijder. Eveneens onder de naam CleanCut 400. Deze watersnijder geeft met een perfecte snede een snijresultaat waarbij geen enkele vorm van vervuiling plaatsvindt en er geen snijverlies is.

Paradepaardje

Paradepaardje op het Summit was de volledige operationele verpakkingslijn: Ontnesten voor trays (Intray ontnester van Sismatec), afvullen van vloeistoffen in de tray (Turbo volumedoseer van Sismatec), metaaldetector (Bizerba), checkweger met uitstoter (Bizerba), in-line traysealer (GT2e Proseal van Sismatec) en GLMI weeg- en uitprijsmachine met blaas etiketteer (GLMI van Bizerba). 

Doordat de lijn volledig operationeel was kon men goed zien hoe de verschillende componenten met elkaar in verbinding waren. “Deze lijn staat als een huis” of woorden van gelijke strekking waren veel gehoorde uitingen van de bezoekers. Daarnaast waren er live demonstraties van de nieuwste volautomatische industriële snijmachine; de Bizerba A560. Sismatec presenteerde enkele draaiende standalone machines, waaronder een industriële Mado automaten-mengwolf (type MEC 722), een REX 327 vacuümvuller met portioneer- en afdraaimogelijkheid en een compacte MADO MSM764SL schotelcutter. 

Kortom, twee interessante dagen voor de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie.

bizerba.com | sismatec.nl

Bron: Sismatec