Bionext lanceert website biologisch-keurmerk.nl
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Bionext lanceert website biologisch-keurmerk.nl

  • 01 juni 2023

Bionext lanceerde onlangs de website biologisch-keurmerk.nl. Deze website biedt consumenten uitgebreide en betrouwbare informatie over het biologische keurmerk en biologische voeding.

Op biologisch-keurmerk.nl kunnen consumenten terecht voor antwoorden op vragen als "Wat houdt het keurmerk in?" en "Hoe is de controle op het keurmerk geregeld?". Daarnaast worden onderwerpen zoals dierenwelzijn en de impact van biologisch belicht. De website biedt ook een toolkit voor ondernemers om hen te helpen de boodschap van biologisch over te brengen.

De website is gelanceerd om de groei van biologische landbouw te stimuleren, aangezien Nederland momenteel slechts 4% biologisch landbouwareaal heeft. Uit onderzoek van I&O research blijkt dat 53% van de Nederlanders onduidelijkheid ervaart over duurzame keuzes, terwijl 79% moeite heeft met het beoordelen van betrouwbare keurmerken.

Het Europees biologisch keurmerk wordt erkend als een topkeurmerk op de website, vanwege de strikte wettelijke eisen en duurzaamheidsaspecten. Met biologisch-keurmerk.nl wil Bionext consumenten helpen bij het maken van bewuste en duurzame voedselkeuzes.

Bekijk het rapport ‘Publiekscampagne Europees Biologisch keurmerk: 1-meting’

Bionext.nl
Biologisch-keurmerk.nl

Bron: Bionext