Beyond Meat introduceert smaakvolle Beyond Steak in Nederland
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Beyond Meat introduceert Beyond Steak in Nederland

  • 15 januari 2024

Beyond Meat onthult op de Horecava 2024 in Nederland de Beyond Steak®. Deze lancering volgt op de recente introductie van de Beyond Chicken-Style producten, waarmee het assortiment inspeelt op de groeiende vraag naar hoogwaardige, plantaardige eiwitten die zich qua smaak moeiteloos meten met dierlijk vlees. Hanos en andere foodservice punten zullen binnenkort Beyond Steak® aanbieden.

Beyond Steak® brengt een vernieuwende benadering van de sappige, malse textuur en heerlijke smaak van gebakken biefstukpuntjes. Ontworpen om zowel vleeseters als flexitariërs, vegetariërs en veganisten te bekoren, heeft het in andere landen al lof geoogst en diverse prijzen gewonnen. Nederlandse restaurants kunnen nu deze culinaire toevoeging gebruiken in sandwiches, bowls, salades, roerbakgerechten, fajitas en andere creaties.

Voedzame Kenmerken van Beyond Steak®

Beyond Steak® is samengesteld uit plantaardige ingrediënten zoals tuinbonen en tarwe, biedt 24 g eiwit en 182 calorieën per 100 g. Met slechts 1 g verzadigd vet per portie en geen cholesterol, past het uitstekend in een gezond dieet. Bovendien is het product eenvoudig doseerbaar en snel te bereiden in een koekenpan. Het is niet alleen een culinaire winst voor chefs, maar ook een gezonde keuze voor consumenten.

Beyond Chicken-Style Producten: Een Overzicht

Sinds vorig jaar hebben Nederlandse restaurateurs toegang tot het assortiment Beyond Chicken-Style producten via Hanos, Sligro en Bidfood. Variërend van Beyond Tenders tot Beyond Nuggets, Beyond Schnitzel en Beyond Burger Chicken-Style, bieden deze producten een krokante buitenkant en een sappige binnenkant. Geschikt voor carnivoren, flexitariërs, vegetariërs en veganisten, zijn ze een smaakvolle aanvulling op diverse maaltijden, snel en gemakkelijk te bereiden in de oven, koekenpan of friteuse.

Eet Zonder Concessies aan Smaak en Principe

Een recent rapport onthult dat 49% van de Nederlandse respondenten hun vleesconsumptie het afgelopen jaar heeft verminderd, waarbij 35% zichzelf als flexitariër identificeert. De belangrijkste drijfveer is een betere gezondheid, gevolgd door zorgen over dierenwelzijn. In lijn met de Europese trend toont 34% van de respondenten vertrouwen in de smaak en kwaliteit van plantaardige-vleesproducten en overweegt meer vlees te vervangen door plantaardige alternatieven in de komende zes maanden.

Harm Dijkstra, Sales Manager Foodservice BeNeFra bij Beyond Meat, benadrukt: "De introductie van Beyond Steak® in Nederland markeert een veelbelovende start van het jaar. Het assortiment biedt niet alleen de innovatieve Beyond Steak®, maar breidt ook het aanbod van Beyond Burger Chicken-Style uit. Hierdoor krijgen restaurants meer keuzemogelijkheden, waardoor iedereen kan genieten van zijn favoriete gerechten zonder compromissen te sluiten."

BeyondMeat.com

Bron: Beyond Meat