Betere verpakkingen met geavanceerde skin vacuümfolies
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Beter verpakken met geavanceerde skin vacuümfo­lies

  • 06 juni 2024

Sealed Air Corporation, een pionier in verpakkingstechnologie en duurzaamheid, kondigt met trots de introductie aan van drie baanbrekende skinverpakking-topfilms. Deze nieuwe films zijn ontworpen om nieuwe normen te stellen op het gebied van verpakkingsefficiëntie en prestaties. 

De topfilms zijn compatibel met Sealed Air's bekende CRYOVAC® Darfresh® on Tray, Darfresh rollstock en Vacuum Tray Skin technologieën. Ze bieden belangrijke voordelen voor voedselverwerkers, zoals een superieure zuurstofbarrière, verbeterde optische eigenschappen, uitzonderlijke vormbaarheid, en sterke weerstand tegen implosie en een zeer goede afsluitbaarheid. 

Een belangrijke innovatie is de kostenbesparing vergeleken met MAP ‘Modified Atmosphere Packaging’: het Darfresh® on Tray-systeem vermindert de totale verpakkingskosten (TOPACO) met 15-53% vergeleken met MAP verpakkingen, afhankelijk van de dikte van de tray. De nieuwe topfilms maken een significante vermindering van het materiaalgebruik mogelijk, met een afname van 100/120 micron tot 80 micron. Dit leidt tot een 21-37% lagere CO2-voetafdruk in toepassingen met Darfresh® on Tray, dankzij minder voedselverspilling en dunnere schalen.

Daarnaast verhogen ze de productiviteit van 6 cycli per minuut naar 8,5 cycli per minuut. Wanneer ze worden gebruikt met Vacuum Tray Skin-technologie, realiseren de nieuwe topfilms een indrukwekkende 4-51% plasticreductie in vergelijking met andere tray skin-materialen. Dit benadrukt Sealed Air's leidende rol in duurzame verpakkingsoplossingen.

"Sealed Air is trots om deze revolutionaire oplossingen op de markt te brengen," zei Marta Lara, Senior marketingmanager detailhandel bij Sealed Air. "Onze toewijding aan innovatie, duurzaamheid en klantensucces wordt weerspiegeld in deze nieuwe producten. We geloven dat deze verbeteringen niet alleen onze klanten ten goede zullen komen door efficiëntie en kostenreductie te verbeteren, maar ook significant zullen bijdragen aan ons gedeelde doel van een duurzamere toekomst."

Met de lancering van deze nieuwe skinverpakking-topfilms bevestigt Sealed Air haar inzet voor het beschermen van goederen, het bewaren van voedsel en het verbeteren van bedrijfsprocessen door middel van innovatieve en verantwoorde verpakkingsoplossingen.

sealedair.com

Bron: Sealed Air