Besparen door een geautomatiseerde waslijn
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Besparen door een geautoma­ti­seerde waslijn

  • 21 juni 2022

Bij Jungpflanzen Lüske, in het noorden van Duitsland heeft LETS een nieuwe geautomatiseerde waslijn mogen leveren en in bedrijf stellen.

Het vorige wassysteem voldeed volgens bedrijfsleider, Martin Lubbe, niet meer aan de huidige eisen. Ook zouden de aantallen te wassen items fors omhooggaan, omdat er nog een uitbreiding van 16.000 m2 op de planning stond. Deze is inmiddels voltooid, en is begin 2022 in gebruik genomen voor het stekken van jonge planten. 

Bovendien was het voor Jungpflanzen Lüske van belang om te voldoen aan de nieuwe zorgplichtwet die Duitsland gefaseerd invoert. Deze wet verplicht ondernemers om maatschappelijk verantwoordelijke productie te verrichten. Met deze uitgangspunten kwam het bedrijf uit bij LETS.

Na een bezoek van vertegenwoordiger Jaco Wolters bij Jungpflanzen Lüske, en daarna een referentiebezoek bij een klant van LETS in Nederland, was het voor Martin duidelijk: De mensen van LETS weten waar ze over praten en weten hoe ze machines moeten bouwen. LETS heeft een offerte mogen uitbrengen en niet veel later de opdracht gekregen om een compleet geautomatiseerde waslijn te leveren.

De lijn bestaat uit een opzetbaan waar 2 keer 3 stapels tegelijk met een heftruck opgezet worden. De stapels worden daarna door middel van een ontstapelaar ontstapeld en gelijk gedraaid, waardoor de mogelijke nog loszittende vervuiling in het krat wordt verwijderd. Hierna gaat het krat in een krattenwasser waar het door middel van krachtige pompen wordt gereinigd, in de laatste sectie zelfs met hogedruk van 120 bar. Nadat het krat gewassen is, worden de kratten door middel van twee stapelaren weer netjes gestapeld, en vervolgens klaargezet om met een heftruck van de baan te pakken. 

Naast dat de eis van perfect schone kratten gehaald wordt, is er ook een behoorlijke besparing op personele inzet: Enkel met één heftrukchauffeur wordt de gevraagde capaciteit van 2500 kratten per uur ruimschoots gehaald. Inmiddels heeft een vakkundig team van LETS de complete lijn opgebouwd en zijn ze begonnen met het in bedrijf stellen van de krattenwaslijn.

Bent u inmiddels geïnteresseerd geworden in wat LETS voor u kan betekenen op het gebied van:

  • Krattenwassers, geautomatiseerd of standalone;
  • Reinigingstechnieken;
  • Persluchtcompressoren;
  • Warmte terugwin systemen;
  • Hygiëne artikelen.

Bezoek dan onze website en maak een afspraak met een van onze buitendienstmedewerkers.

Letsbv.nl

PS: Met een warmte terugwin installatie bespaart u op gas- en energiekosten. Deze installatie gebruikt de restwarmte van onder andere koeling, vriezen, persluchtcompressoren, etc. Warm water tegen lage kosten!

Bron: LETS BV