Bescherm de warmtewisselaar van uw installatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Bescherm de warmtewis­selaar van uw installatie

  • 05 januari 2021

Installaties als warmtewisselaars vervuilen; blaadjes, pollen en insecten dringen gemakkelijk binnen, maar zijn lastig te verwijderen. Nu is er een oplossing voor dit probleem, even eenvoudig als baanbrekend. Het Pro Safe Screen® vangt de vervuiling af en verhoogt zo het rendement van de installatie. 

'Verhoog het rendement, bespaar op onderhoudskosten'

Als expert in filtratie ziet Randy Deden, werkzaam bij IFB Filtertechniek, bij controles naast de luchtbehandelingssystemen vaak dry-coolers, chillers en andere koelsystemen staan. “Deze installaties werken door de vervuiling minder efficiënt, maar het schoonmaken ervan is lastig en tijdrovend.” Daar moet toch wat aan te doen zijn, dacht hij, en zijn brein begon te draaien. Er ontstond een idee dat hij voorlegde aan Kelvion, toonaangevend fabrikant van warmtewisselaars. Samen gingen ze aan de slag om een scherm te ontwerpen dat aan de buitenzijde van een installatie geplaatst kan worden: het moet zowel grof vuil als bladeren, maar ook kleine deeltjes als insecten en pollen, afvangen. 

Voordelen

Het resultaat is het best vergelijken met een geavanceerd hor-raam, te plaatsen voor installaties als koeltorens, chillers, dry coolers en andere systemen waar een warmtewisselaar in zit. “Het Pro Safe Screen® scheelt de ondernemer aanzienlijk in de onderhouds- en reinigingskosten van de warmtewisselaar”, zegt Randy. “Minder vervuiling levert direct een betere efficiency op van de installatie. Er is een lager risico op het uitvallen van de installatie en Pro Safe Screen® verlengt de levensduur.” Het screen zelf kan eenvoudig van buitenaf worden gereinigd. Het heeft een levensduur van 10+ jaar. IFB Filtertechniek geeft 5 jaar garantie op het materiaal.

Meten en montage

“Ieder screen wordt custom-made gemaakt en past dus op elk fabricaat en type installatie”, vervolgt Randy. “Wij komen zelf naar de locatie om alles in te meten. Op basis daarvan maken we een prijsopgave en technische uitwerking. Het scherm is makkelijk te monteren en demonteren dankzij het door ons ontwikkelde ProFix ® bevestigingssysteem. De klant kan dit prima zelf doen, maar indien gewenst ook laten monteren; door ons of de eigen installateur. Pluspunt is dat de installatie hiervoor niet hoeft te worden stilgezet.”

Technische specificaties materiaal:

  • UV-bestendig
  • werktemperatuur 15 tot 50 graden Celcius
  • Weerstand: 25 pa bij 3 m/s
  • Gecertificeerd
  • Geschikt in combinatie met adiabatische koeling

Meer weten over het Pro Safe Screen®? Ga naar www.ifb-filtertechniek.nl

Bron: IFB Filtertechniek