AR Coproducten maakt vloeibaar eiwit als voeding voor varkens
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

AR Coproducten maakt vloeibaar eiwit als voeding voor varkens

  • 25 mei 2023

AR Coproducten heeft in samenwerking met varkenshouder Erik Kroef uit Bemmel de eerste levering van vloeibaar verwerkt dierlijk eiwit (VDE) afgerond. VDE, ook bekend als Processed Animal Protein (PAP's), biedt vele voordelen voor varkens en draagt bij aan het sluiten van de eiwit- en mineralenkringlopen.

Vloeibaar verwerkt dierlijk eiwit, afkomstig van pluimvee-eiwitten uit de vleessector, heeft een gunstig aminozuurpatroon en is goed verteerbaar voor varkens. Het is een waardevolle aanvulling op het voerrantsoen van varkenshouders, vooral in de huidige grondstoffenmarkt.

VDE kan worden toegepast bij biggen, zeugen en vleesvarkens, met specifieke richtlijnen voor maximale dagelijkse hoeveelheden. Het bewaren van het product vereist een schone, zuurbestendige opslagtank met roerwerk. Het wordt geconserveerd met mierenzuur en is maximaal één week houdbaar, met een pH-waarde tussen 4,7 en 5,2.

AR Coproducten ziet VDE als een belangrijke stap naar meer circulariteit, waarbij dierlijk eiwit wordt hergebruikt in plaats van verbrand. Dit vermindert de behoefte aan soja. Het moderne verwerkte dierlijk eiwit heeft een lagere asgehalte en een betere verteerbaarheid dan vroeger diermeel. De hittebehandeling is geoptimaliseerd om pathogenen te doden zonder de verteerbaarheid te beïnvloeden.

Met de introductie van vloeibaar verwerkt dierlijk eiwit als voedingsbron voor varkens zet AR Coproducten zich in voor duurzame veevoeding en het bevorderen van circulariteit in de landbouwsector.

Pigbusiness.nl

Bron: Pigbusiness