Nieuwe voedseltechnologie met paddenstoelenmycelium
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Nieuwe voedseltech­nologie met paddenstoe­len­my­celium

  • 24 mei 2023

Op 9 mei 2023 is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen NIZO Food Research en Yaegaki Biotechnology (Japan) over het gezamenlijk onderzoek en de ontwikkeling van alternatieve vleesproducten met behulp van mycelium van paddenstoelen op basis van de traditionele Japanse 'koji-schimmel'.

Yaegaki Biotechnology heeft meer dan 50 jaar ervaring met onderzoek naar fermentatietechnieken op verschillende paddenstoelmycellen (ook bekend als 'koji-schimmel') en de functionele eigenschappen ervan met betrekking tot smaakvorming. In 2006 verklaarde de Brewing Society Japan zelfs dat kojischimmels voortaan bekend staan als de Nationale Fungi van Japan. Na de ontdekking dat originele myceliumstammen van paddenstoelen veelbelovende kandidaten zijn voor een nieuw type duurzame alternatieve eiwitten, zijn Yaegaki en NIZO overeengekomen gezamenlijk onderzoek te doen naar verdere ontwikkelingen op dit gebied. 

Met behulp van innovatieve alternatieve eiwitverwerkingstechnologieën van NIZO en originele paddenstoelenmyceliummaterialen van Yaegaki zullen de twee bedrijven samenwerken om een "nieuwe voedseltechnologiecultuur" tussen Japan en Nederland te bevorderen en een veelbelovende oplossing voor wereldwijde voedselzekerheid te ontwikkelen.

Nizo.com

Bron: NIZO