Amcor opent innovatiecentrum in België
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Amcor opent innovatie­cen­trum in België

  • 31 mei 2024

Amcor heeft in Gent, België, zijn nieuwste Europese Innovatiecentrum geopend. Hier zal de verpakkingsleider samenwerken met Europese merken en retailers om verpakkingen te ontwerpen die zowel consumenten als het milieu ten goede komen. Dit nieuwe centrum, Amcor Innovation Center Europe (AICE), breidt Amcor's netwerk van innovatiecentra uit en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van duurzame verpakkingsoplossingen.

Het AICE richt zich op het ontwikkelen van nieuwe materiaaltechnologieën die verpakkingen duurzamer en efficiënter maken. Michael Zacka, President Amcor Flexibles Europe, Middle East, and Africa, benadrukt het belang van deze investering in duurzame en innovatieve verpakkingen. Het centrum brengt experts samen op het gebied van verpakkingsontwerp en materiaalwetenschap, ondersteund door geavanceerde technologie, om complete merkoplossingen te bieden van concept tot commerciële lancering.

Ondersteuning van concept tot winkelrek

Amcor’s Catalyst™ aanpak in het AICE ondersteunt merken door samenwerkingsprocessen van begin tot eind te faciliteren. Het Material Science Center binnen AICE ontwikkelt innovatieve verpakkingsmaterialen die de ecologische voetafdruk verkleinen. Voorbeelden hiervan zijn recycle-ready monomateriaaloplossingen en bio-gebaseerde polymeren. Daarnaast onderzoekt en test het Customer Engagement Center de aantrekkelijkheid en bruikbaarheid van verpakkingen in realistische settings. In het E-Commerce Lab worden verpakkingen getest en gecertificeerd voor verzending via platforms zoals Amazon.

Duurzaamheid en toekomst

Amcor heeft ambitieuze doelen gesteld om al zijn verpakkingen tegen 2025 recyclebaar, composteerbaar of herbruikbaar te maken. Het nieuwe innovatiecentrum in Gent draagt bij aan deze doelen door verpakkingen te toetsen aan de eisen van de huidige en toekomstige recyclinginfrastructuur. Het gebouw van het AICE voldoet aan de BREEAM duurzaamheidscertificeringsnormen, wat de inzet van Amcor voor een duurzame toekomst onderstreept.

Amcor.com

Bron: Amcor