Ambachtelijke en streekproducten op de winterbarbecue 2014
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Ambachtelijke en streekpro­ducten op de winterbarbecue 2014

  • 02 januari 2014
  • Door: Saskia Stender

Op bijna 40 adressen in een straal van 30 kilometer rond Ede (de regio ‘Food Valley’) vind je talloze unieke producten: ambachtelijke kaas, worst, bier, wijn, advocaat, sap en honing. Maar ook heel dagelijkse producten als brood, groente en fruit, eieren en vlees. Uniek is de verkoop van vers wild.

In het uitgestrekte bosgebied van deze Veluwse gemeente (waar ook de kernen Bennekom, Lunteren en Otterlo onder vallen), wordt actief natuurbeheer toegepast op het edelhert en het wildzwijn. Op een vriendelijke manier gezegd betekent dit dat er dieren beschikbaar komen voor consumptie. Vers wild wordt onder meer verkocht via het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Tijdens de OSV-YFM Winterbarbecue werkten onderstaande streekbedrijven met hun producten mee aan de streektafel:    
Landgoed Kernhem Ede : brandrood kaas, Makandra Ede: biologische boerderij met een zorgvraag; Restaurant Buitenzorg Ede: eigen scharrelvarkens;  De Pluktuin: klein fruit; De Werkbij: honingproducten; De Goede Aarde: bloemen- en plantenjam; De Vlijt: windkorenmolen; Remeker: boerenkaas van Jerseykoeien; Wijngaard De Wageningse Berg: passie voor wijn maken; Boerderij De Kreel: groenten en koeien.

Michael Cassuto (brandrood kaas), de vertegenwoordiger van alle bedrijven, richtte namens alle deelnemers de streektafel in.

Foto, van links naar rechts: Caesar de Kruif, Natasha Tikhomirova , Karin Schaap en Klaas Dijkstra

Rundvlees van Handlbauer

Tijdens de winter- en zomerbarbecues zorgen we altijd voor opmerkelijke vleeskwaliteiten en -rassen. Winterbarbecue 2014 werd gesponsord door Handlbauer uit Linz (Oostenrijk), in Nederland vertegenwoordigd door Paul Nieuwenhuis Paul: ,,Handlbauer heeft zijn zaakjes prima voor elkaar. Het is een middelgroot particulier slachthuis dat een perfect product levert in grote en kleine volumes. Traceability staat hier centraal, in een overzichtelijk en doordacht productieproces. Voor de barbecue hebben we dikke bavette, rundernek, sucade, staartstuk, runderhaas, rib-eye en runder short ribs geleverd. Ik ben echt trots op deze producten en dubbel blij dat de koks van Buitenzorg, en in het bijzonder van Chef-Jan, deze zo goed hebben bereid.” Vanzelfsprekend geeft Paul graag antwoord op al uw vragen over dit Oostenrijkse vlees. Bel (+31)(0)65316180.

Kijk voor de foto's op www.osvnetwerk.com

Bron: Vakblad Voedingsindustrie 2014