Agrifirm's Greenwave: Duurzaam pensbestendig eiwit
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Agrifirm innoveert met duurzaam pensbestendig eiwit

  • 21 juli 2023

Agrifirm heeft een technologie, genaamd Greenwave, gepatenteerd die een klimaatvriendelijke productie van pensbestendig eiwit voor rundveevoer mogelijk maakt. Deze technologie verlaagt niet alleen de uitstoot van stikstof en CO2 in de melkveehouderij, maar draagt ook bij aan de gezondheid van koeien.

De coöperatie heeft een speciale fabriek opgezet in Oss voor de productie van deze geavanceerde eiwitbronnen, die onder de naam AminoGo op de markt worden gebracht. De pensbestendigheid van eiwitten verbetert de darmvertering bij koeien en verhoogt de efficiëntie van het rantsoeneiwit, wat resulteert in een verminderde stikstofuitstoot.

Greenwave-technologie

Uniek aan Greenwave-technologie is het gebruik van radiofrequentie om hoogwaardig bestendig eiwit te produceren, zonder gebruik van fossiele brandstoffen. Het proces draait volledig op 100% groene stroom, waardoor de ecologische voetafdruk aanzienlijk wordt verlaagd.

Agrifirm's R&D afdeling heeft uitgebreid onderzoek verricht om deze technologie te ontwikkelen, die de opwarming van het product van binnenuit mogelijk maakt, vergelijkbaar met een magnetron maar aangepast voor industriële productie. De technologie wordt al gebruikt in de humane voedingsindustrie, maar de toepassing ervan voor rundveevoer is nieuw en gepatenteerd door Agrifirm.

AminoGo pensbestendig eiwit

Jeroen Verver, Directeur Rundvee bij Agrifirm, legt uit: "Met Greenwave-technologie kunnen we een milieuvriendelijk alternatief voor pensbestendig eiwit aanbieden. AminoGo is een productlijn met pensbestendige eiwitten uit soja- en raapschroot, rijk aan natuurlijk beschikbare eiwitten en aminozuren, wat zowel nutritionele voordelen voor de koe als een goede diergezondheid oplevert. Veehouders die gebruik maken van onze voeders zullen automatisch de voordelen van AminoGo ervaren.”

Klimaatvriendelijke oplossingen

Met de productie van AminoGo in een nieuwe faciliteit in Oss, toont Agrifirm zijn commitment om duurzame en technologisch geavanceerde oplossingen te bieden voor de agrarische sector, ten behoeve van een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties.

Agrifirm.nl

Bron: Agrifirm