Mondi investeert in papieren verpakking met ultra-hoge barrière
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Mondi investeert in papieren verpakking met sterke barrière

  • 20 juli 2023

Mondi, wereldwijd marktleider in verpakkingen en papier, investeert €16 miljoen in nieuwe technologie voor de productie van een nieuw verpakkingsassortiment met de naam FunctionalBarrier Paper Ultimate. Deze zeer sterke barrièreverpakking op papierbasis voor voedingsmiddelen komt tegemoet aan de groeiende vraag van klanten naar duurzame verpakkingen die bijdragen aan een circulaire economie. 

De nieuwe toevoeging breidt Mondi's bestaande portfolio van FunctionalBarrier Papers uit met papieren verpakkingen met een hoge barrière voor voedingsmiddelen zoals gedroogd voedsel en poedermelk, evenals voor toepassingen in de huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsindustrie. Deze producten vereisen verpakkingen die bescherming bieden tegen waterdamp en zuurstof en een lange houdbaarheid kunnen garanderen. De huidige industriestandaarden om dit niveau van barrièrebescherming te bereiken zijn onrecyclebare oplossingen van plastic of bekleed met aluminium. Mondi's FunctionalBarrier Paper Ultimate assortiment is ontworpen om gerecycled te kunnen worden in papierafvalstromen in heel Europa en tegelijkertijd de noodzakelijke productbescherming te bieden.

De eerste proeven met de FunctionalBarrier Paper Ultimate serie hebben positieve resultaten laten zien voor zowel klanten als eindgebruikers, wat aangeeft dat de papieren oplossing algemeen geaccepteerd wordt en de voorkeur geniet boven de niet-recycleerbare alternatieven op basis van aluminium en plastic.

De investering in onze fabriek in Solec, Polen, stelt Mondi in staat om het high-barrier functioneel papier op schaal te produceren met behulp van de nieuwste technologie en efficiënte processen. Dankzij de unieke geïntegreerde waardeketen van het bedrijf kan Mondi de volledige oplossing in huis aanbieden: van productie en coating tot het bedrukken en converteren tot het uiteindelijke verpakkingsproduct. Dit biedt klanten een efficiënte oplossing voor hun verpakkingsbehoeften.

Mondigroup.com

Bron: Mondi Group