Afvalfonds biedt kosteloos inzamelsysteem afval
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Afvalfonds biedt kosteloos inzamelsysteem afval

  • 01 mei 2023

Het Afvalfonds Verpakkingen biedt bedrijven en maatschappelijke organisaties een kosteloos inzamelsysteem om plastic verpakkingen, drankenkartons en glazen verpakkingen te scheiden. Hiermee wil het Afvalfonds bijdragen aan een circulaire economie waarbij verpakkingsmateriaal een grondstof blijft en zoveel mogelijk wordt hergebruikt. 

Bedrijven kunnen zich aanmelden bij het online loket Afval Goed Geregeld om gebruik te maken van het inzamelsysteem. Dit jaar zijn al 10.000 locaties gestart met de gescheiden inzameling van PD en 10.000 met glas.

Van afval naar grondstof

Het gescheiden inzamelen van bedrijfsmatig verpakkingsafval is een belangrijke stap richting het halen van de recycledoelstellingen om tot een circulaire economie te komen. Het Afvalfonds wil hier graag het voortouw in nemen en heeft onlangs De Plastic Wijzer gelanceerd om samen bij te dragen aan reduce, reuse, renew en recycle binnen de plastic verpakkingsketen. Het doel voor 2050 is dat alle producten volledig fossielvrij en circulair worden verpakt, zonder microplastics en zwerfafval.

Het hergebruik van afval is niet alleen goed voor het milieu, maar komt ook het klimaat ten goede. De recycling van 1 ton plastic verpakkingen levert 2,5 ton aan CO₂-reductie op. Het Afvalfonds hoopt dan ook dat steeds meer bedrijven en maatschappelijke organisaties zich aanmelden om te gaan scheiden. Zo kunnen we samen van afval weer een grondstof maken.

Afvalfondsverpakkingen.nl

Bron: Afvalfonds Verpakkingen