ADM en Air Protein leiden de weg met landloos eiwit
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

ADM en Air Protein leiden de weg met landloos eiwit

  • 25 mei 2023

ADM, wereldleider in duurzaam geproduceerde voeding, en Air Protein, pionier op het gebied van luchtgebaseerde voedingseiwitten zonder landbouwgrond, hebben op 18 mei 2023 aangekondigd een strategische ontwikkelingsovereenkomst te hebben gesloten. Deze overeenkomst stelt beide bedrijven in staat om gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling uit te voeren, met als doel de ontwikkeling van unieke eiwitten voor voeding verder te bevorderen.

Door de krachten te bundelen, benutten ADM en Air Protein de uitgebreide expertise van ADM op het gebied van voeding, formulering en onderzoek, in combinatie met het innovatieve landloze landbouwplatform van Air Protein. Samen streven ze naar de opschaling van kosteneffectieve ingrediënten, waarmee vleesvervangers hun doelstellingen op het gebied van kosten, voeding, smaak en textuur kunnen bereiken.

Een belangrijk aspect van deze strategische ontwikkelingsovereenkomst is dat zowel ADM als Air Protein wederzijds exclusieve rechten verkrijgen om samen te werken aan de bouw en exploitatie van 's werelds allereerste Air Protein-fabriek op commerciële schaal. Deze revolutionaire faciliteit markeert een mijlpaal in de voedingsindustrie en benadrukt de toewijding van beide bedrijven aan innovatie en duurzaamheid.

Adm.com

Bron: ADM