Aanvoer melk met 2 procent gedaald
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Aanvoer melk met 2 procent gedaald

  • 22 juni 2021
  • Door: Ron Duijkers

De aanvoer van melk door Nederlandse melkveehouders aan zuivelfabrieken in Nederland kwam in de eerste vier maanden van dit jaar uit op bijna 4,7 miljard kilo. Dat is 2 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In april werd 1,2 miljard kilo melk aan zuivelfabrieken geleverd, 0,8 procent minder dan in april 2020. Dit blijkt uit een analyse door onze redactie van recent door het CBS gepubliceerde cijfers afkomstig van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

Productie magere melkpoeder flink hoger en niet magere stevig lager

De Nederlandse zuivelfabrieken lieten in de eerste vier maanden van dit jaar uiteenlopende ontwikkelingen in hun zuivelproductie zien. Zo daalde vooral de productie van niet-magere melkpoeder met 34,5 procent van bijna 65 miljoen kilo in de periode januari-april 2020 naar 42,5 miljoen kilo in dezelfde periode van 2021. De productie van magere melkpoeder daarentegen steeg in deze periode juist flink met + 10,5 procent naar bijna 30 miljoen kilo. 

Verder werd in de eerste vier maanden van dit jaar vooral meer zuivel geproduceerd. Zo steeg de productie van boter in deze periode met 14,1 procent naar 51,6  miljoen kilo, fabriekskaas met 4,7 procent naar 325,8 miljoen kilo en gecondenseerde melk met 13,1 procent naar 128,5 miljoen kilo. 

Bron: CBS