6 revolutionaire food startups in de ProVeg Incubator
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

6 revoluti­onaire food startups in de ProVeg Incubator

  • 12 november 2020

Zes startups hebben zich aangesloten bij de vijfde editie van De ProVeg Incubator, een baanbrekend programma voor ondernemers in de voedselsector. Het is de eerste editie waarin vrouwen in de meerderheid zijn. Nederland is in het programma vertegenwoordigd met The Fast Good Company.

De ProVeg Incubator is 's werelds toonaangevende incubator van start-ups op basis van plantaardig en gekweekt voedsel en ondersteunt uitsluitend bedrijven die innovatieve alternatieven ontwikkelen voor dierlijke producten en ondersteunende technologieën.

De zes startups in deze editie, de vijfde sinds de lancering van de ProVeg Incubator, werden geselecteerd uit een recordaantal aanvragen. Dit zijn de geselecteerde  startups:

The Fast Good Company (Nederland) is een impactgedreven bedrijf dat zich richt op plantaardige kant-en-klaarmaaltijden.
Haofood (China) is een van de eerste startups ter wereld die kip- en ander vleesalternatieven ontwikkelt op basis van pinda-eiwit.
Pow! Foods (Chili) heeft een uniek biotechproces ontwikkeld voor het produceren van plantaardige vleesproducten.
Update Foods (Frankrijk) werkt aan diervrije melk en andere plantaardige zuivelalternatieven.
Fellow Creatures (Schotland, VK) is een plantaardig chocoladebedrijf.
Naka Foods (India) produceert plantaardige vleesproducten en voedingsrepen op basis van algen.

Veerle Vrindts, directeur van de ProVeg Nederland: “de zes startups komen uit verschillende landen en vertegenwoordigen een breed scala aan productsoorten. Deze startups hebben echt het potentieel om het wereldwijde voedselsysteem op een zinvolle manier te verstoren. Hopelijk kan het ProVeg Incubator programma hen te helpen hun ambitieuze doelen te bereiken."

provegincubator.com

Bron: ProVeg