Hessing Supervers bouwt ‘fabriek van de toekomst’
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Hessing Supervers bouwt ‘fabriek van de toekomst’

  • 11 november 2020

Hessing Supervers gaat een nieuwe ‘fabriek van de toekomst’ bouwen in het gebied Greenport Venlo in Noord-Limburg. Door het realiseren van deze nieuwe productielocatie zet Hessing een belangrijke strategische stap om de continuïteit en groei van het bedrijf te kunnen garanderen en voortzetten in 2021 en verder. De bouw van de fabriek start in het eerste kwartaal van 2021 en zal naar verwachting 2 jaar later operationeel zijn.

Uitbreiding door toenemende vraag naar vers gesneden groente, fruit en maaltijden 

De nieuwe ‘fabriek van de toekomst’ biedt straks volop mogelijkheden om de capaciteit uit te breiden en de productieprocessen verder te automatiseren, mechaniseren en te robotiseren. Naast innovatie zullen duurzaamheid en circulariteit in het productieproces een belangrijke rol spelen.         

Strategische locatie in het zuiden van het land 

Hoewel het familiebedrijf sterke wortels heeft in Noord-Holland, is een nieuwe productielocatie in het zuiden van het land een logische keuze, aldus CEO Frank Hessing.

Frank Hessing: “Noord-Limburg staat bekend als Agrifood regio, wij passen daar goed.” Ook Hubert Mackus, gedeputeerde van de Provincie Limburg en onder andere verantwoordelijk voor landbouw, is te spreken over de komst van Hessing: “Hessing past naadloos in de regio Venlo en bij de ambities en ontwikkelingen van de Regio Deal Noord-Limburg. Hun positie binnen dit ecosysteem zorgt voor een nóg sterkere Limburgse agrofoodketen. Ook is het bedrijf een welkome partner om samen met MKB, kennisinstellingen en overheden te werken aan maatschappelijke opgaven, bijvoorbeeld binnen het thema future farming.”

hessingsupervers.nl

Bron: Hessing Supervers