Nederland investeert 35 miljoen euro in technologische innovatie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

35 miljoen euro voor technolo­gische innovatie

  • 21 december 2023

In een ambitieuze stap naar duurzame vooruitgang heeft Nederland maar liefst 35 miljoen euro toegekend aan zeven onderzoeksconsortia binnen het Perspectief-programma. Dit programma, gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, is gericht op het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken via technologische innovaties. 

Een van de gefinancierde projecten binnen het Perspectief-programma richt zich op het verfijnen van plantaardige voeding. Onderzoekers streven ernaar methodes te ontwikkelen om plantaardig voedsel niet alleen smakelijker en gezonder te maken, maar ook duurzamer. Deze innovatieve benadering komt op een cruciaal moment, gezien de groeiende vraag naar duurzame voedselbronnen en een gezondere levensstijl.

Brede samenwerking voor economische kansen

Met een totaal budget van bijna 24 miljoen euro, waarvan ruim 11 miljoen euro afkomstig is van 82 betrokken bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden, zal dit project de komende zes jaar worden uitgevoerd. Deze financiële steun maakt het mogelijk voor 77 onderzoekers om de handen ineen te slaan en gezamenlijk bij te dragen aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de maatschappij.

Technologische innovatie als motor voor vooruitgang

Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat benadrukt het belang van technologische ontwikkelingen om de Nederlandse positie in de wereldeconomie te versterken. Hij stelt dat de geselecteerde projecten, waaronder het onderzoek naar plantaardige voeding, een cruciale rol spelen in het creëren van economische kansen en het aangaan van maatschappelijke uitdagingen. Margot Weijnen, voorzitter van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen, onderstreept de noodzaak van samenwerking tussen onderzoekers, bedrijven en maatschappelijke organisaties om tot antwoorden te komen en Nederland op het gebied van wetenschap en kennisontwikkeling voorop te laten blijven lopen.

Nwo.nl

Bron: NWO