Foodprocessing 2018 vakblad Voedingsindustrie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Eis datakwaliteit net voldoende

Wat staat de levensmiddelensector te wachten in 2018? Voor sectormanager Jerry Tracey van GS1 is het duidelijk: dit jaar moet de productinformatie in GS1 Data Source echt op orde zijn. De kwaliteit van de data moet stevi..

Lees meer

Inzicht in voedselkeuzegedrag

06 februari 2018

Zowel de agrifood- als de tuinbouwsector benadrukken in hun innovatie-agenda’s het belang van een maatschappelijk verantwoord ondernemende sector, die een gezondere voedselkeuze wil stimuleren. Bedrijfsleven en kennisins...

Anuga FoodTec 2018

06 februari 2018

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van efficiënt (ver)bouwen en BREEAM, uw productie of logistiek beter stroomlijnen en/of uw automatisering naar een hoger plan tillen? Kom naar Anuga...

Innovatie bij Simpel Desinfecteren

06 februari 2018

Desinfecteren op afstand: het kan (zie ook Voedingsindustrie juni-2017). Aan de wand wordt de Nocofix bevestigd, waarin een 20-liter can geplaatst wordt. Via een tijdklok stelt u in hoe laat de desinfectie moet starten, ...

Koude plasma in de vleesindustrie

06 februari 2018

Een redelijk nieuwe methode om besmetting met ziekteverwekkers en bederf van producten te voorkomen, is het gebruik van atmosferische koude plasma. Met dit plasma kunnen vlees en vleesproducten niet-thermisch worden gepa...

COV voert gedrags-code vleessector in

06 februari 2018

De COV heeft een eigen gedragscode ingevoerd voor de vleessector. De Algemene Ledenvergadering van de COV heeft ingestemd met het voorstel en de leden zullen de COV Code ondertekenen. Voorzitter Jos Goebbels: ‘COV-led...

De hei op met je sustainable development goals

06 februari 2018

Verduurzaming heeft allang wortel geschoten in de foodsector. De redenen waarom bedrijven zich inzetten voor dierenwelzijn, suikerreductie of een eerlijke prijs voor de cacaoboer verschillen echter sterk. Dit varieert va...

Draftversie BRC Global Standard Food Safety Issue 8

06 februari 2018

BRC maakte in november ‘Issue 8 van Draft for Industry Consultation’ openbaar; de eerste inzage in de wijzigingen die in de nieuwe BRC Food norm worden doorgevoerd. Naar verwachting is dat de norm in augustus 2018 gereed...

Een Nederlands avontuur in Ecuador

06 februari 2018

Stroopwafels maken op zijn Ecuadoraans: Eric van Maasdijk (45) doet het in hoofdstad Quito van het Zuid-Amerikaanse land op grote hoogte (2800 meter). Het is een avontuur met lokale ingrediënten, andere kooktemperatuur e...

Maak je doelen waar

06 februari 2018

December is de feestmaand, januari voor veel mensen een tijd voor reflectie, terugblikken en evalueren. Dat is mooi en geeft inzicht. Maar blijf niet te lang in die modus hangen. Want nu is het tijd om vooruit te kijken....

BrainBattle aftrap met Christeyns

06 februari 2018

Voor b2b Communications is kennisdelen vanzelfsprekend. Maar dat is het niet voor iedereen. Daarom hebben we geïnvesteerd in BrainBattle; een online kennisplatform waar iedereen kostenloos kennistrainingen kan volgen. Oo...

Gouden medaille FoodTec Award 2018

06 februari 2018

De X-line, een nieuwe generatie dieptrekverpakkingsmachines, heeft recent een gouden medaille gewonnen tijdens de International FoodTec Award 2018. Deze dieptrekverpakkingsmachine fungeert als nieuw ijkpunt binnen de mar...

Professionele verpakkingen en labels

06 februari 2018

Verse salades, soepen en kant-en-klaarmaaltijden; Rabbit N.V., een Belgisch familiebedrijf, maakt én verpakt ze. Voor dat laatste gebruiken ze een steeds breder scala aan schalen: klein, groot, vierkant, rechthoekig, ron...