Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
Wij doorzoeken momenteel meer dan 4.000 artikelen, een moment geduld...
De Verspillingsvrije Week (11 t/m 17 september 2023) markeert de start van de landelijke ZERO Food Waste Challenge, georganiseerd door HAS green academy in Den Bosch. De challenge heeft als doel hbo-studenten te sensibiliseren over voedselverspilling binnen scholen, instellingen en de voedingsindustrie. De studenten werken samen om concrete oplossingen te vinden om voedselverspilling te verminderen en bij te dragen aan het Sustainable Development Goal 12.3, dat streeft naar 50% minder voedselverspilling tegen 2030.
Gedurende de challenge kunnen studenten online masterclasses volgen, aangeboden door organisaties zoals Orbisk, het Voedingscentrum en Bakkersgrondstof. Deze masterclasses stellen specifieke vraagstukken voor, waarna studenten hun ideeën delen met de organisaties. Naast deze masterclasses, pakken studenten grotere projecten aan, de zogenaamde BIG challenges, aangeboden door HAS green academy en diverse partners. Het belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat voorgestelde oplossingen daadwerkelijk worden geïmplementeerd en niet ongebruikt blijven.
Tot slot strijden alle deelnemers voor de ZERO Food Waste Challenge Award, die op 12 maart 2024 wordt uitgereikt. Vorig jaar won het project Get Saucy van Silke van Helvoirt, een initiatief om meer broccolistronken en -bladeren te gebruiken in consumentenmaaltijden.
Bron: HAS green academy
Vakblad Voedingsindustrie is een project van b2b Communications BV
© COPYRIGHT 2024 VOEDINGSINDUSTRIE | ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
Powered by Wallbrink Crossmedia © 2024
Een abonnement kost € 80,- exclusief 9% BTW per jaar.
Wij werken conform de privacywetgeving. Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Pas nadat u deze link heeft aangeklikt bent u geregistreerd als ontvanger van de nieuwsbrief. Vindt u de mail niet in uw inbox, kijk dan ook bij ongewenste e-mail.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec