ZERO Food Waste Challenge van HAS green academy
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

ZERO Food Waste Challenge van HAS green academy

  • 05 september 2023

De Verspillingsvrije Week (11 t/m 17 september 2023) markeert de start van de landelijke ZERO Food Waste Challenge, georganiseerd door HAS green academy in Den Bosch. De challenge heeft als doel hbo-studenten te sensibiliseren over voedselverspilling binnen scholen, instellingen en de voedingsindustrie. De studenten werken samen om concrete oplossingen te vinden om voedselverspilling te verminderen en bij te dragen aan het Sustainable Development Goal 12.3, dat streeft naar 50% minder voedselverspilling tegen 2030.

Online masterclasses

Gedurende de challenge kunnen studenten online masterclasses volgen, aangeboden door organisaties zoals Orbisk, het Voedingscentrum en Bakkersgrondstof. Deze masterclasses stellen specifieke vraagstukken voor, waarna studenten hun ideeën delen met de organisaties. Naast deze masterclasses, pakken studenten grotere projecten aan, de zogenaamde BIG challenges, aangeboden door HAS green academy en diverse partners. Het belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat voorgestelde oplossingen daadwerkelijk worden geïmplementeerd en niet ongebruikt blijven.

ZERO Food Waste Challenge Award

Tot slot strijden alle deelnemers voor de ZERO Food Waste Challenge Award, die op 12 maart 2024 wordt uitgereikt. Vorig jaar won het project Get Saucy van Silke van Helvoirt, een initiatief om meer broccolistronken en -bladeren te gebruiken in consumentenmaaltijden.

Meer informatie

Bron: HAS green academy