Winnaars Rabo Duurzame Innovatieprijs 2020
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Winnaars Rabo Duurzame Innovatieprijs 2020

  • 30 november 2020

Donderdagavond 26 november 2020 is de Rabo Duurzame Innovatieprijs uitgereikt aan Rival Foods, SusPhos en Bilihome. Rabobank bekroont hen daarmee als duurzame dwarsdenkers, ondernemers die met gezonde dosis eigenwijsheid de wereld beter achter laten met impactvolle innovaties. Tijdens een online live-uitzending van RTL Z ontvingen de winnaars hun prijs van 20.000 euro. De publieksprijs, een ScaleUpScan van ScaleupNation t.w.v. € 3.000,-, ging naar Rival Foods.

Rival Foods, winnaar categorie Food & Agri

De prijs voor de categorie Food & Agri is tijdens de 18e editie van de RDI toegekend aan Rival Foods. Ze maken plantaardige vleesvervangers, op zo’n manier dat na bereiding het mondgevoel hetzelfde is als bij de dierlijke concurrentie. Met vezelachtige structuur en net zo sappig, mogelijk gemaakt door hun eigen Shear Cell-technologie.

SusPhos, winnaar categorie Circulaire economie & Klimaat

SusPhos wint in de categorie Circulaire economie & Klimaat, een startup die een uniek proces ontwikkelden dat een nieuwe dimensie toevoegt aan recycling van afvalmateriaal. Uit fosfaatrijk afvalwater afkomstig uit onder andere landbouw maken zij hoge kwaliteit bio-based vlamvertragers en gespecialiseerde kunstmestproducten.

rabobank.nl

Bron: Rabobank