Winnaars FoodmanShip Awards 2024 onthuld
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Winnaars FoodmanShip Awards 2024 onthuld

  • 30 januari 2024

Op 30 januari onthulde de HAS green academy de veelbelovende winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience. Het evenement, nu in zijn 16e editie, dient als platform voor zes projecten van gedreven studenten die met innovatieve concepten de toekomst van voedselsystemen en voeding verkenden binnen het thema: 'Taste the Future'.

De gedreven studenten, afkomstig van HAS green academy, presenteerden samen met 140 medestudenten innovatieve concepten gericht op actuele uitdagingen in de voedingsindustrie. De focus lag op gezondheid, duurzaamheid en de transitie van het voedselsysteem.

De HAS Food Experience als lanceringplatform

De HAS Food Experience, geëvolueerd van podium naar platform, biedt ambitieuze studenten de mogelijkheid om hun veelbelovende ideeën en projecten naar de markt te brengen. Het evenement groeit jaarlijks en brengt talent en industrie samen.

Winnaars in vijf categorieën

De winnende projecten werden verdeeld over vijf categorieën:

  • Duurzame alternatieve eiwitten: 'B˙ond' - Een proteïnereep met microbieel eiwit door Annabel Romijn.
  • Gezonde lichaam en geest: 'Het diskoffertje' - Een creatief voedingsconcept voor kinderen met hypothalamus disfunctie, ontwikkeld door Pip Bär.
  • Duurzame voedselsystemen: 'Toekomstige scenario’s voor regeneratieve landbouw in Nederland' - Een onderzoek naar regeneratieve landbouw door Teun van Meurs, Joline de Roos, Jennifer Anderson en Nathan van Tilburg.
  • Voorkomen van verspilling: 'Antoon de Cacaoboon' - Een Cruesli concept met volledig gebruik van de cacaovrucht door Tijn Wolters.
  • Betekenisvolle voedselinnovaties: 'Fractal modelling of root systems' - Een unieke benadering van plantenteelt met fractale wiskunde door Marnik van Geelen.

Publieksprijs voor duurzaam graseiwit

Daarnaast ontving het concept 'GRASEIWIT', waarbij duurzame graseiwitten worden toegepast in de voedingsindustrie, de publieksprijs. Dit innovatieve project is het resultaat van de inspanningen van Nienke Kwakkenbos, Bregje Geers en Roel Mastbroek, studenten in Food Technology en Voedingsmiddelentechnologie.

Vijf aspecten die de jury beoordeelde

De jury, bestaande uit HAS-lectoren, HAS-alumni en ambassadeurs, beoordeelde de projecten op vijf aspecten: voedselkennis, conceptueel of systemisch denken, creativiteit, ondernemerschap en presentatie. Elk project werd beloond voor de succesvolle combinatie van deze essentiële vaardigheden.

Has.nl

Bron: HAS green academy