What’s Cooking overweegt verkoop van hartig beleg divisie
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

What’s Cooking overweegt verkoop van hartig beleg divisie

  • 26 maart 2024

What's Cooking Groep heeft onlangs bekend gemaakt dat het bedrijf de verkoop van zijn Business Unit Hartig Beleg - Savoury overweegt. Deze stap is onderdeel van een breder onderzoek naar strategische mogelijkheden om de aandeelhouderswaarde te vergroten.

What’s Cooking Group NV, bekend om zijn uitgebreide assortiment in hartig beleg en bereide maaltijden, kondigt aan dat de gesprekken zijn gestart over de mogelijke verkoop van What’s Cooking Savoury Belgium NV, inclusief de dochterondernemingen in België, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Deze dochterondernemingen zijn gespecialiseerd in de productie, versnijding en verkoop van hartig beleg. Deze aankondiging onderstreept een significante strategische verschuiving voor de organisatie.

Impact op de omzet

Het segment Hartig Beleg - Savoury van What's Cooking? speelt een aanzienlijke rol in het bedrijf met een omzetbijdrage van 464 miljoen euro, wat neerkomt op meer dan de helft van de totale geconsolideerde omzet van 832 miljoen euro in het boekjaar 2023. Deze cijfers tonen het belang van deze bedrijfstak binnen het totale portfolio van de groep.

Onzekerheid over de uitkomst

Hoewel het proces in gang is gezet, benadrukt What's Cooking? dat er tot op heden geen definitieve verbintenissen zijn aangegaan. Ook zijn de voorwaarden voor een eventuele transactie nog niet bekend. Het blijft daarom onzeker of deze verkoop uiteindelijk zal plaatsvinden en zo ja, onder welke voorwaarden. What's Cooking? heeft beloofd te communiceren over verdere ontwikkelingen in lijn met de wettelijke verplichtingen. Deze onzekerheid hangt als een wolk boven de toekomstige richting van de business unit, terwijl belanghebbenden en marktanalisten de situatie nauwlettend in de gaten houden.

Whatscooking.group

Bron: What's Cooking?