Wessanen wordt Ecotone, ‘Food for Biodiversity’
Ondernemers sociëteit voedingsindustrie
B2B Communications
Wallbrink Crossmedia
Kijk ook eens op

Wessanen wordt Ecotone, ‘Food for Biodiversity’

  • 13 november 2020

Vanaf 10 november 2020 is Wessanen Ecotone geworden en richt zij zich op een nieuwe missie van 'Food for Biodiversity'. Met het nieuwe hoofdkantoor in Lyon wordt het een missiegedreven bedrijf volgens de Franse wet en werkt het aan een plan voor biodiversiteitsverbintenis dat verder gaat dan de biologische normen.

Wessanen is een pionier op het gebied van vegetarisch en organisch voedsel en heeft bijgedragen aan de opbouw van een alternatief voedselmodel in Europa. Vegetarisch en biologisch voedsel zijn de twee belangrijkste pijlers en effectieve alternatieven voor intensieve landbouw en veehouderij die vandaag de dag de biodiversiteit bedreigen.

Tegen 2030 verbindt het bedrijf zich ertoe om:
- het aandeel van haar omzet van biologische producten verder te verhogen tot 90% en van vegetarische producten tot 95%. Vegetarische en biologische producten zijn essentieel voor het behoud van de biodiversiteit.
- de voedselnormalisatie te trotseren en garandeert dat ⅔ van zijn producten niet gebaseerd is op de 9 overconsumptiegoederen waarop meer dan 65% van de wereldwijde diëten gebaseerd zijn. Dit zal de sleutel zijn tot de ontwikkeling van gediversifieerde diëten met respect voor de biodiversiteit.
- het volume van de strategische grondstoffen die worden geteeld met landbouwpraktijken die de biologische specificaties overtreffen, verdrievoudigen om de biodiversiteit te vergroten.

ecotone.bio

Bron: Ecotone